Макрон розкритикував ЄС та виступив з новою пропозицією щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон розкритикував ЄС та виступив з новою пропозицією щодо України

Еммануель Макрон
Джерело:  Bloomberg

Президент Франції Еммануель Макрон прагне створити основу для більш надійної європейської оборони та підтримки Києва, проте він вимушений боротися та переконувати виборців підтримати його.

Критика Макроном політики ЄС — що відбувається

Французький президент Еммануель Макрон сформулює своє бачення Європи в паризькому Сорбоннському університеті 25 квітня, повторюючи знаменну промову, яку він виголосив там кілька місяців після свого першого терміну у 2017 році.

Його тодішні заклики до створення спільних європейських сил оборони, бюджету та доктрини тепер здаються пророчими у світі, який став більш ворожим з поверненням війни на європейську землю.

Попри те, що Макрона часто хвалять за його аналіз європейських викликів, його також критикують за сміливу риторику, бо він не завжди пропонує конкретні рішення.

Деякі політики вважають, що він відддає перевагу відкритій, а не тихій дипломатичній координації з партнерами з Європейського Союзу.

46-річний лідер, який не може претендувати на третій термін у 2027 році, наповнений рішучістю здійснити тривалий вплив на ЄС, який він давно вважав невід’ємною частиною своєї спадщини. Наразі він оцінює підтримку альтернативних керівників Європейської комісії, таких як колишній голова Європейського центрального банку Маріо Драгі.

Україна — головна тема у предвиборчій кампанії Макрона

Останнім часом він зробив Україну головною темою своєї кампанії на виборах до Європейського парламенту в червні, але досі його центристському альянсу не вдавалося здолати ультраправу партію Марін Ле Пен "Національне об'єднання", про що свідчать результати опитувань.

Перед виступом Макрон запросив експертів до президентського палацу, щоб обговорити проблеми Європи у вівторок. Присутнім було сказано, що він досяг ідеологічної перемоги у сфері оборони.

Однак деякі з них закликали його не лише висловлювати великі ідеї, а й пропонувати конкретну допомогу Києву.

Мені дуже шкода це говорити, але на сьогодні справжня європейська оборона є поняттям, що відсутнє, і ми за 25 років не реалізували амбіції, — зазначив Свен Біскоп, політолог Королівського інституту міжнародних відносин Егмонта. Хоча Париж заявляє про наміри зміцнювати оборону, виникає питання, чи він щиро цього прагне.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?