Макрон уперше пояснив, чому заговорив про введення західних військ в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон уперше пояснив, чому заговорив про введення західних військ в Україну

Еммануель Макрон
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон відповів журналістам, звідки у нього взялася ідея розміщення іноземних військ на території України.

Чому Макрон припинив спілкуватися з Путіним

Журналісти звернули увагу президента Франції на те, що він доводі довго намагався підтримувати діалог з російським диктатором Володимиром Путіним навіть після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

За словами Еммануеля Макрона, він робив це, "поки було можливо".

Однак ситуація різко змінилася після того, як стало відомо про низку гучних масових злочинів, які вчинила армія РФ в Україну, до прикладу, геноциду мирних мешканців Бучі.

Саме тоді, як стверджує французький лідер, він чітко усвідомив, що "війна вступила в нову фазу".

Він також додав, що доволі довго розмірковував про те, що відбувається й дійшов висновку, що ситуація вкрай складна й негайно потрібно вдаватися до рішучих дій.

Макрон пояснив свою неочікувану пропозицію щодо України

Ми всі захоплені тим, що робить український народ. Росія зорганізувалась на довгострокову війну, а у 2024 році на міжнародній арені дуже багато невизначеності щодо перспектив у цій війні. І тому нам треба не тільки визначати, як іти до миру, але і яким буде цей справжній мир, який забезпечуватиме безпеку України і Європи. І саме тому був потрібен цей новий імпульс, щоб пришвидшити допомогу.

Еммануель Макрон

Еммануель Макрон

Президент Франції

Як зазначив французький лідер, якщо Путін заявляє, що в нього лімітів немає, то чому союзники України повинні говорити, що у них є ці ліміти.

Ми маємо мету не допустити перемогу Росії у цій війні. І саме тому ми продовжуватимемо бути пліч-о-пліч з Україною, тому що не буде миру в Європі, якщо Україна капітулює, — пояснив свою позицію президент Франції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?