Макрон відреагував на затримання у Франції засновника Telegram Дурова
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон відреагував на затримання у Франції засновника Telegram Дурова

Emmanuel Macron
Макрон

Рішення французьких правоохоронців затримати засновника соцмережі Telegram Павла Дурова не має політичного підтексту, вважає президент Франції Еммануель Макрон.

Головні тези:

  • Президент Макрон запевнив, що затримання засновника Telegram не має політичного підтексту та відбулося в рамках судового розслідування.
  • У Франції наддають велике значення свободі слова та інноваціям, вказав Макрон, підтверджуючи посвяченість країни цим цінностям.
  • Затримання Павла Дурова на території Франції стало можливим завдяки дійсному французькому ордеру на арешт у рамках попереднього розслідування.
  • Судді повинні брати на себе прийняття рішень у подібних справах, визначив президент Франції, коментуючи ситуацію з затриманням.

Затримання Дурова у Франції не є політичною справою — Макрон

Він розповів, що спостерігає неправдиву інформацію про Францію після того, як там було затримано Павла Дурова.

Франція як ніколи віддана свободі слова та спілкування, інноваціям та підприємництву. І залишатиметься такою.

Еммануель Макрон

Еммануель Макрон

Президент Франції

За його словами, у правовій державі у соціальних мережах свобода здійснюється в рамках, передбачених законом. Дотримання закону повинні забезпечувати суди, які мають повну незалежність.

Затримання засновника Telegram на території Франції відбулося в рамках судового розслідування, що триває. Це в жодному разі не політичне рішення. Рішення повинні приймати судді.

Така заява Макрона була опублікована після того, як у мережі різко розкритикували рішення про затримання Дурова. Цим переважно займалися російські пропагандисти.

Що відомо про затримання Павла Дурова

Повідомляється, що Павла Дурова заарештували приблизно о 20:00 ввечері 24 серпня після того, як він прибув на приватному літаку до аеропорту Ле-Бурже. Його супроводжували охоронець і жінка.

Арешт здійснили жандарми з підрозділу GTA (Gendarmerie des transports aériens). Підставою для затримання стало те, що Дуров значився у FPR (реєстр осіб, які перебувають у розшуку) і щойно прилетів з Азербайджану. У нього був чинний французький ордер на арешт, виданий Національним департаментом кримінального розшуку Франції (OFMIN) у рамках попереднього розслідування.

За словами правоохоронців, відмова Дурова співпрацювати з органами, а також можливості, які надає Telegram (одноразові номери, криптографія тощо), роблять його співучасником у таких злочинах, як наркоторгівля, педофілія та шахрайство.

Цей ордер на арешт був дійсний лише за умови перебування Дурова на території Франції. У серпні 2021 року він отримав громадянство цієї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?