Масовані атаки РФ на Україну — з'явилася реакція НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Масовані атаки РФ на Україну — з'явилася реакція НАТО

Єнс Столтенберг
Джерело:  RMF FM

Керівництво НАТО, коментуючи посилення ракетного терору з боку РФ, заявило, що буде підтримувати Україну та захищатиме "кожен сантиметр Польщі".

У НАТО відреагували на нові удари РФ по Україні

НАТО рішуче засуджує російські ракетні і безпілотні атаки на українських цивільних осіб, міста і селища. Це ще одна демонстрація спроби Путіна зламати рішучість України. Йому це не вдасться, – наголошує пресслужба блоку.

Команда генсека Єнса Столтенберга звертає увагу на те, що члени Альянсу вже надали Україні широкий спектр систем протиповітряної оборони, а також обіцяє, що не буде на цьому зупинятися.

НАТО продовжує підтримувати право України на самозахист від агресивної війни Росії. Ми будемо стояти поруч з Україною стільки, скільки буде необхідно, – заявили у НАТО.

Альянс визнає загрозу для Польщі та інших країн блоку з боку РФ

За словами керівництва НАТО, воно не може ігнорувати ризики для членів організації, які межують з Україною та можуть стати жертвами агресивних ударів Росії.

Саме тому Альянс вирішив посилити свою присутність і готовність від Чорного до Балтійського моря, зокрема й в Польщі.

Польща вже має понад 10 тисяч військовослужбовців Альянсу і значний військовий потенціал Альянсу, включаючи літаки НАТО, які захищають польське небо… НАТО і надалі оцінюватиме свою позицію і захищатиме кожен сантиметр Польщі, – йдеться в заяві союзу.

До слова, офіційна Варшава уже пригрозила Росії жорсткою відповіддю у разі нових провокацій з її боку.

Це сталося ще 29 грудня, коли російська ракета порушила польський повітряний простір та залетіли на 40 км вглиб країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?