Масований ракетний удар РФ по Україні. Байден виступив з гучною обіцянкою
Категорія
Політика
Дата публікації

Масований ракетний удар РФ по Україні. Байден виступив з гучною обіцянкою

Джо Байден
Байден

Американський лідер Джо Байден заявив, що найближчими днями проведе зустріч з українським колегою Володимиром Зеленським, а також спільно з партнерами оголосить про "нові заходи для посилення протиповітряної оборони України".

Головні тези:

  • Президент США Джо Байден оголосив про намір посилити захист України після масованого ракетного удару РФ 8 липня.
  • Росія атакувала ракетами Київську область, Дніпропетровщину та пошкодила близько 100 цивільних об'єктів, загинули десятки людей.
  • Байден збирається провести зустріч з президентом України Володимиром Зеленським та оголосити нові заходи для посилення протиповітряної оборони України разом з партнерами.

Байден планує посилити захист України

Очільник Білого дому звертає увагу міжнародної спільноти на те, що російські ракетні удари, які 8 липня вбили десятки українських цивільних осіб та завдали шкоди найбільшій дитячій лікарні Києва, ніколи не дадуть світу забути про жорстокість країни-агресорки РФ.

За його словами, наразі дуже важливо, щоб союзники не ігнорували злочини Росії та робили все можливе для посилення захисту України.

На цьому тлі Джо Байден офіційно анонсував зустріч з президентом України Володимиром Зеленським у Вашингтоні, під час якої американський лідер вкотре заявить про непохитну підтримку України.

Разом з нашими союзниками ми оголосимо про нові заходи з посилення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити їхні міста і цивільне населення від російських ударів. Сполучені Штати стоять з народом України.

Джо Байден

Джо Байден

Президент США

Масований ракетний удар РФ по Україні 8 липня — що важливо знати

8 липня Росія атакувала ракетами Київську область, зокрема столицю, а також Дніпропетровщину, в тому числі — Кривий Ріг.

Окрім того, ворог влучив у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Один із корпусів було зруйновано, інші — пошкоджені. Наразі там тривають пошуково-рятувальні роботи.

Росія пошкодила близько 100 цивільних об'єктів, серед них житлові будинки, бізнес-центр та два медзаклади.

Влада заявляє про понад 170 поранених. Станом на цей час відомо про 37 загиблих, серед них троє дітей.

Міська влада Києва оголосила 9 липня Днем жалоби в столиці у звʼязку з терористичною атакою Росії на цивільні обʼєкти столиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?