Матері військовополонених солдатів РФ закликають Путіна вивести війська з Курщини — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Матері військовополонених солдатів РФ закликають Путіна вивести війська з Курщини — відео

Матері військовополонених солдатів РФ закликають Путіна вивести війська з Курщини — відео
Джерело:  online.ua

Мати строковика, який потрапив в полон під час наступу ЗСУ на Курщину, закликала російську владу відвести війська.

Головні тези:

  • РФ із строковиків, які тільки-но заступили на службу, формує “Курські батальйони”.
  • За допомогою петицій та звернень матері хочуть вплинути на владу для виведення військ з Курщині.
  • Понад 100 військових армії РФ добровільно здались у полон на Курщині.

Путіна вимагають відвести війська з Курщини

Як повідомляють росЗМІ, мати строковика з Комі Івана Плесовського (в/ч 12721), який, за словами жінки, потрапив у полон до ЗСУ у Курській області, звернулася до російської влади.

Я прошу всю нашу владу, я прошу Міністерство оборони відвести всіх строковиків із зони бойових дій. Я вас благаю, зробіть усе можливе, щоб звільнити мого сина і всіх полонених з полону. Не вбивайте наших дітей, поверніть їх нам, — сказала Світлана Плесовська на відео, записаному в адміністрації сільського поселення Зеленець у Республіці Комі.

Раніше стало відомо, що строковиків, які вижили після наступу ЗСУ у Курські області, змушують підписувати контракти, щоб знову відправити на передову.

Раніше батьки солдатів 80-ї мотострілецької дивізії, в/ч 34667 розповіли, що із строковиків, які тільки-но заступили на службу, формують «Курські батальйони». Також матері строковиків призову 2023-2024 у петиції попросили Путіна прибрати їхніх синів з охорони Курського кордону.

Понад 100 військових армії РФ добровільно здались у полон на Курщині

Зазначається, що рота російських солдатів прийняла рішення щодо здачі у полон після того, як військове керівництво країни-агресорки кинуло їх напризволяще.

Підкреслюється, що командири просто залишили більше сотні солдатів, після чого вони вирішили здатись у полон українським військовим.

ЗСУ взяли в полон 102 військовослужбовців 488-го гвардійського мотострілкового полку ЗС РФ та підрозділу "Ахмат" (спецпідрозділ, який дислокується у Чечні).

Їх можна зрозуміти, важко вести бойові дії, коли тобою командують самодури і казнокради, а фланги "прикривають" кадировські бандити, які кидають всіх і все, аби самим не бути полоненими, — пояснюють представники “Хочу жить”.

Також у проєкті згадали ім'я російського генерала Лапіна, який у 2022 році відповідав за оборону Харківської області, а нині відповідає за оборону Курська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?