Ми заходимо першими — командир саперної служби "KRAKEN" Євген "Вікінг" Шкірков
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми заходимо першими — командир саперної служби "KRAKEN" Євген "Вікінг" Шкірков

Вікінг
Джерело:  online.ua

Командир саперної служби спецпідрозділу ГУР МОУ “KRAKEN” Євген Шкірков з позивним “Вікінг” в інтерв'ю Online.UA пояснив, як сапер у реаліях сучасної війни перетворився на універсальну бойову одиницю.

Головні тези:

  • Сапери “KRAKEN” виконують різноманітні завдання, зокрема займаються підготовкою позицій, розвідкою, збором дронів та боєприпасів, а також беруть участь у штурмах.
  • Наразі у цивільних сформувалося викривлене уявлення про роль сапера у війську.
  • Сапери це альтруїсти, які постійно ризикують власним життям.

Сапери “KRAKEN” працюють у режимі мультизадачності

За словами “Вікінга”, йому та його побратимам доводиться стикатися з багатьма викликами.

Однак, окрім цього, у зоні їхньої відповідальності — збір дронів та боєприпасів. Волонтери, до прикладу, Сергій Стерненко, також допомагають.

Хто нам винен, що в нас немає заводів? Ми ж не винні. А роботу робити потрібно. Сапер — це альтруїст. Ми для людей і проти “людей”. Веселі та агресивні. Все одно роботу роблять люди. Ми постійно ходимо з розвідкою, штурмовиками, готуємо позиції під артилерію, танки, радіозв'язок, РЕБи — це все підготовлюється нами. Ми заходимо першим — це не казки, так і є.

Євген “Вікінг” Шкірков

Євген “Вікінг” Шкірков

Командир саперної служби “KRAKEN” ГУР МОУ

Як зазначає “Вікінг”, кожний боєць виконує своє завдання. Однак сапери, коли потрібно, також стають і розвідниками, і штурмовиками.

Командир саперної служби спецпідрозділу ГУР МОУ “KRAKEN” зазначає, що у цивільних наразі уявлення про всі ці процеси максимально інше.

Сапер — це уніфікована бойова одиниця, на щастя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?