Міністр оборони Британії Шаппс відреагував на союз Росії та Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр оборони Британії Шаппс відреагував на союз Росії та Китаю

Грант Шаппс
Джерело:  Bloomberg

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що альянс між Росією та Китаєм, що посилюється, становить загрозу для західних країн, а також закликав європейські країни збільшити військову допомогу Україні.

Альянс між Росією та Китаєм — це пряма загроза нашому способу життя

Обговорюючи вплив союзу Росії та Китаю, що зростає в усьому світі, Шаппс заявив, що це "пряма загроза нашому способу життя".

Якщо ми цінуємо нашу свободу та плекаємо нашу демократію, ми повинні бути стурбовані тим, що вони об'єднуються, — зазначив він.

Ці коментарі прозвучали після нещодавньої поїздки господаря Кремля Володимира Путіна до Китаю, де він і лідер КНР Сі Цзіньпін пообіцяли посилити співпрацю проти "стримування" їхніх країн з боку США та попередили про зростання ядерної напруженості у відносинах із Заходом.

Обговорюючи загарбницьку війну РФ проти України, міністр оборони Великої Британії сказав, що інші європейські країни повинні надавати більше допомоги.

Ми перебуваємо в екзистенціальній битві за те, як ми керуємо світовим порядком. Ми повинні вистояти в цій битві, — резюмував Шаппс.

Путін та Сі Цзіньпін хочуть завершити російсько-українську війну на своїх умовах

16 травня російський диктатор Володимир Путін провів перемовини з китайським колегою Сі Цзіньпіном під час офіційного візиту в КНР.

Під час зустрічі двох диктаторів одною з головних тем була 10-річна загарбницька війна Росії в Україні.

Зазначимо, що на офіційному рівні в Пекіні дотепер називають війну РФ в Україні “кризою“. Також влада КНР заперечує факт підтримки агресії з боку Росії.

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив, що він та диктатор Путін наполягають нібито на "політичному вирішенні" війни в Україні.

Під час офіційного візиту в КНР диктатор Володимир Путін подякував за нібито зусилля Китаю у врегулюванні української кризи. Також нелегітимний президент РФ заявив, що інформуватиме свого колегу про ситуацію на фронті.

Наразі невідомо про яке “політичне врегулювання“ війни йшлося і яким чином КНР та Росія хочуть його досягти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?