Міноборони РФ заявляє про бої на кордоні з Курською областю — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони РФ заявляє про бої на кордоні з Курською областю — відео

танк РФ
Джерело:  online.ua

Увечері 6 серпня Міністерство оборони Росії заявило, що нібито намагається відбити атаку Збройних сил України на кордоні з Курською областю. Варто зазначити, що Сили оборони України цю інформацію не підтверджують і не коментують.

Головні тези:

  • Місцеве населення Курської області оприлюднило відео, яке вказує на присутність винищувачів у повітрі та руйнування в селищі Суджа.
  • За словами місцевих жителів, у прикордонні не працює зв'язок, а мешканці сіл біля кордону переховуються у підвалах.
  • Легіон "Свобода Росії" пише про бої в районі не тільки селища Суджа, а й біля Курилівки Курської області.

МО РФ озвучило свою версію подій у Курській області

У російському оборонному відомстві стверджують, їхнім бойовикам, мовляв, довелося вступити в бій з трьома сотнями українських солдатів, які прорвали російський кордон “за підтримки 11 танків і понад 20 бойових броньованих машин”.

Окрім того, стверджується, що українські сили атакували позиції російських окупантів в районах населених пунктів Миколаєво-Дар'я та Олешня.

До відбиття цієї атаки уже залучили прикордонні війська ФСБ РФ, а також оперативно-тактичну та штурмову авіацію.

Також Міноборони традиційно збрехало, що знищило багато техніки українських сил, однак ця заява є голослівною — жодних фото- чи відеодоказів відомство не опублікувало.

Що насправді відбувається у Курській області

Один з місцевих мешканців оприлюднив у мережі відео, під час якого можна побачити реальну ситуацію у Суджанському районі, що на Курщині.

На кадрах видно, що на низьких висотах летять винищувачі, а обабіч дороги горить автомобіль.

Тут п**да, н**уй, літаки над головою літають, прикинь, винищувачі. Це, бл**ь, догоряє тачка, н**уй. Навіть х** пожежна приїде, — скаржиться голос за кадром.

Окрім того, місцеві жителі заявляли про те, що у прикордонні не працює зв'язок, а мешканці сіл біля кордону "сидять у підвалах".

У російських телеграм-каналах заявляють про численні руйнування в селищі Суджа.

А Легіон "Свобода России" пише про бої в районі не тільки селища Суджа, а й біля Курилівки Курської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?