Міноборони Росії заявило про підготовку хімічної атаки на Сумщину
Категорія
Політика
Дата публікації

Міноборони Росії заявило про підготовку хімічної атаки на Сумщину

Міноборони Росії заявило про підготовку хімічної атаки на Сумщину
Джерело:  online.ua

Міноборони РФ оприлюднило нібито план ЗСУ завдати хімічної атаки по території Сумської області, що дає підстави вважати, що саме Росія з великою ймовірністю може завдати такого удару. Зазвичай саме так країна-агресорка попереджає про майбутні удари – звинувачує ЗСУ.

Джерело: Міноборони РФ

РФ звинуватила ЗСУ у підготовці хімічної атаки

Міноборони Росії цинічно бреше про нібито підготовку Збройними силами України хімічного удару по території Сумщини.

У російському відомстві фантазують про “підтверджені з кількох незалежних джерел дані” щодо підготовки “Київським режимом” обробки Сумщини та “останків тіл військовослужбовців” отруйною речовиною, що, за заявою Міноборони РФ, “дозволить експертам із західних країн задокументувати застосування російськими збройними силами хімічної зброї”.

Саме таку стратегію завжди застосовує РФ при підготовці майбутніх атак – спочатку попереджає про нібито “плани ЗСУ”, а потім сама ж їх і реалізовує.

Для її реалізації протягом останніх двох тижнів у населеному пункті Охтирка Сумської області нібито підготовлено ділянку передового рубежу оборони ЗСУ на лінії бойового зіткнення з російськими військами, – дезінформує Міноборони РФ.

Армія РФ будує нову тактику завдання ракетних ударів по Україні

Керівниця Об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк зазначила, що злочинна армія РФ збільшила активність авіації в українському повітряному просторі та шукає нову тактику завдання масованих ракетних атак.

Вона заявила, що це пов’язано з вишукуванням нової тактики ударів та вчиненням тиску на мирне населення, в тому числі і в тилових регіонах.

Вона зазначила, що російські військові використовують особливості іранських БПЛА та користуються рельєфом узбережжя і прибережних територій.

Також Гуменюк додала, що в Україні все ще є потреба у системах раннього виявлення таких цілей, адже це дозволить виявляти такі дрони-камікадзе на дальних рубежах, коли вони тільки починають свій старт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?