Міноборони запустило чат-бот "Армія+". Як ним користуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони запустило чат-бот "Армія+". Як ним користуватися

Міноборони України
зсу

В Україні з'явився онлайн-консультант для військовозобовʼязаних, військових та їхніх родин. Йдеться про спеціальний чат-бот "Армія+".

Головні тези:

 

  • Оперативні відповіді на запитання про отримання статусу учасника бойових дій, військово-лікарську комісію, пільги та інше надаються у чат-боті.
  • З 10 травня 2024 року діє новий закон про мобілізацію, який передбачає оновлення військово-облікових даних українців до 16 липня.
  • Створено мобільний застосунок з Qr-кодом, що замінює паперові військово-облікові документи.
  • Цінна інформація для військовозобов'язаних та їхніх сімей доступна в чат-боті "Армія+" через Telegram.

Що відомо про чат-бот “Армія+”

Чат-бот «Армія+» доступний за посиланням, а його юзернейм у Telegram — UAForces_bot. Він пропонує оперативні відповіді на низку запитань.

Військові, їхні родини та цивільні можуть дізнатися в чат-боті про отримання статусу учасника бойових дій, проходження військово-лікарської комісії, бронювання, рекрутинг, пільги, право на освіту, санаторне лікування, забезпечення житлом тощо.

Також родини військовослужбовців можуть дізнатися в чат-боті про грошове забезпечення в разі смерті військового, захоплення його в полон чи зникнення безвісти.

Щоб отримати інформацію, потрібно активувати чат-бот (натиснути «Старт») й обрати відповідну категорію запитань.

Мобілізація в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення в Україні триває загальна мобілізація. 10 травня 2024 року також набув чинності новий закон про мобілізацію.

Згідно з оновленим законодавством, всі військовозобов'язані українці повинні оновити військово-облікові дані до 16 липня. Йдеться не лише про чоловіків, але й про категорію військовозобов'язаних жінок.

Оновити персональні дані можна у ТЦК, центрах надання адміністративних послуг та через електронний кабінет "Резерв+". У мобільному застосунку також з'явився Qr-код, який є аналогом паперових військово-облікових документів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?