Місія НАТО з координації допомоги Україні — відомі терміни початку роботи
Категорія
Україна
Дата публікації

Місія НАТО з координації допомоги Україні — відомі терміни початку роботи

Місія НАТО

Нова структура НАТО, яка координуватиме постачання зброї та тренування українських збройних сил з німецького Вісбадена, розпочне свою роботу вже у вересні.

Головні тези:

  • Створена місія НАТО координуватиме допомогу та підтримку Україні у сфері безпеки з вересня цього року.
  • Нова структура місії налічуватиме 700 осіб на чолі з тризірковим генералом.
  • Патрік Тернер призначений старшим представником НАТО в Україні і почне виконувати обов'язки в Києві вже в вересні.
  • Згідно зі заявою генерального секретаря НАТО, Патрік Тернер має значний досвід у досягненні результатів і відмінно впорається з посадою.

Місія НАТО з координації допомоги Україні налічуватиме 700 осіб

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком саміту Європейської політичної спільноти у Великій Британії.

Глави держав і урядів країн НАТО ухвалили рішення про місію під час саміті у Вашингтоні. Минулого тижня структура формально розпочала роботу.

Я радий оголосити, що командування почне діяти у вересні. Місія налічуватиме 700 людей на чолі з тризірковим генералом. Воно надаватиме підтримку та допомогу Україні у сфері безпеки, а також координуватиме зусилля союзників по НАТО.

Єнс Столтенберг

Єнс Столтенберг

Генсек НАТО

На додаток до штаб-квартири НАТО у Вісбадені, у нової структури будуть також філії в Польщі, Румунії і Словаччині, а також група в Монсі у Бельгії, де базується головнокомандувач сил НАТО в Європі Крістофер Каволі.

У НАТО призначили старшого представника в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив про призначення Патрика Тернера старшим представником в Україні.

Патрік Тернер раніше в різний час він був помічником генсека НАТО з питань операцій, оборонної політики та планування, а також обіймав низку вищих державних посад у Великій Британії.

Очікується, що Тернер почне виконувати свої обовʼязки вже в вересні цього року в Києві.

Патрік Тернер привносить роки лідерства та свого досвіду на цю посаду. Як відданий державний службовець, він має значний досвід у досягненні результатів. Я впевнений, що він відмінно виконає цю важливу роль, оскільки НАТО продовжує нарощувати свою підтримку Україні, — заявив Столтенберг.

Про те, що в Україні зʼявиться старший представник НАТО, стало відомо з підсумків 75 саміту Альянсу, який проходив у Вашингтоні з 9 до 11 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?