МВС України евакуювало з прикордоння Харківщини понад 300 людей
Категорія
Україна
Дата публікації

МВС України евакуювало з прикордоння Харківщини понад 300 людей

Ігор Клименко
Евакуація

У селах Харківської області, які знаходяться неподалік кордону з РФ, тривають евакуаційні заходи.

Евакуація з північних районів Харківщини продовжується

У прикордонних громадах Харківської області підрозділи Міністерства внутрішніх справ працюють у посиленому режимі, евакуювати звідти вдалося вже понад 300 людей.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Як зазначив Клименко, у цій зоні бійці спецпідрозділу "Омега" Національної гвардії України знищили щонайменше десять одиниць бронетехніки російських військ разом із десантом, а також автомобільну та спеціальну техніку.

Прикордонники разом із іншими підрозділами Сил оборони відбили низку ворожих атак на різних напрямках та продовжують вести оборонні бої.

У складі Сил безпеки та оборони військовослужбовці ДПСУ та НГУ утримують позиції та дають відсіч загарбникам. Поліцейські продовжують нести службу у громадах, які перебувають під обстрілами.

Ігор Клименко

Ігор Клименко

Міністр внутрішніх справ України

За добу у Вовчанську, за його даними, задокументовані понад 30 воєнних злочинів.

На цей час силами поліції евакуйовані понад 300 людей, евакуаційні заходи тривають.

Команди працюють у надважких умовах. Рятувальники працюють на місцях ворожих обстрілів.

Він наголосив, що ворог намагається посіяти паніку серед населення, поширює фейки. На тлі цього Клименко закликав громадян довіряти інформації лише з перевірених джерел.

Влада, поліція та волонтери допомагають евакуюватися жителям Харківщини

З міста Вовчанськ та навколишніх населених пунктів на Харківщині відбувається евакуація населення.

Про ситуацію у місті розповів голова Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі.

Зараз ми евакуюємо населення. Основна маса людей виїжджає своїм транспортом. Але водночас разом з гуманітарним центром ми організовуємо вивіз тих місцевих у кого немає своїх автівок. Спільно з волонтерами і поліцією працюємо. Вивозимо з Вовчанська і ближніх населених пунктів, — розповів очільник адміністрації.

Евакуація населення відбувається через масові обстріли міста російською армією. У місті вже є жертви російської агресії та фіксуються масові руйнування будівель.

За словами Тамаза Гамбарашвілі, у Вовчанську залишатись дуже небезпечно.

Місцеві кажуть, що такого обстрілу ще не бачили. Тому зараз у Вовчанську небезпечно знаходитись. З третьої ночі летять КАБи, артилерія, з РСЗВ обстрілюють. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?