На Бєлгородщині зникло світло після атаки дронів на Старий Оскол
Категорія
Події
Дата публікації

На Бєлгородщині зникло світло після атаки дронів на Старий Оскол

На Бєлгородщині зникло світло після атаки дронів на Старий Оскол
Джерело:  online.ua

Електрика у Бєлгородській області Росії відключилася після атаки БПЛА та вибухів на підстанціях у Старому Осколі у ніч проти 1 липня.

Головні тези:

  • Після атаки БПЛА на підстанції у Старому Осколі електрика у Бєлгородській області Росії пропала.
  • Найбільші електропідстанції у Білгородській області зазнали технологічного порушення в результаті атаки дронів.
  • Близько 90% Бєлгородської області залишились без електропостачання.
  • Місцеві енергетики обіцяють вирішити критичну ситуацію до обіду 1 липня для забезпечення споживачів у регіоні.
  • Останні атаки безпілотників на Бєлгород та Бєлгородський район призвели до серйозних наслідків для населення та електросистеми.

Блекаут у Бєлгороді: що відомо

За даними росЗМІ, потужний вибух у районі Незнамово, де розташовані підстанції, пролунав близько 2:00. Після цього мешканці чули ще кілька вибухів. БПЛА, які атакували підстанцію, намагалися безрезультатно збити зі стрілецької зброї.

Вранці 1 липня у «Бєлгороденерго» (філія ПАТ "Россети Центр") повідомили, що у низці районів Білгородської області та Білгороді «спостерігаються тимчасові перерви подачі електроенергії споживачам у зв'язку з технологічним порушенням, спричиненим зовнішнім впливом на енергооб'єкт».

У районі атаки дронів у Старому Осколі знаходяться дві найбільші в Білгородській області електропідстанції. Підстанція 750 кВ «Металургійна» потужністю 3650 МВА — найбільша у Білгородській області та одна з найбільших у Європі. Потужність підстанції «Старий Оскол» складає 1930 МВА.

Обидва енергооб'єкти входять до схем видачі потужності Курської та Нововоронезької АЕС та забезпечують зв'язок Курської та Воронезької енергосистем.

Наразі близько 90% Бєлгородської області не мають електропостачання. Місцеві енергетики обіцяють вирішити критичну ситуацію до обіду.

Також світла немає у чотирьох районах Воронезької області Росії. Без електрики — 20 тис місцевих жителів.

Що відомо про атаку БПЛА на Бєлгородську область

У ніч проти 25 червня Росія заявляла про масовану атаку безпілотників на Бєлгород та Бєлгородський район, внаслідок чого нібито постраждала жінка.

Гладков також заявляв про вибиті вікна у чотирьох квартирах чотирьох багатоквартирних будинків та пошкодження у приватному будинку.

Він стверджував, що системи ППО нібито збили кілька повітряних цілей над Бєлгородом. Також він зазначав, що під час нальоту нібито постраждав чоловік, від госпіталізації він відмовився.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?