На фронті загинув доброволець з Польщі Томаш Секала
Категорія
Україна
Дата публікації

На фронті загинув доброволець з Польщі Томаш Секала

На фронті загинув доброволець з Польщі Томаш Секала
Джерело:  RMF 24

На війні РФ проти України загинув 22-річний доброволець із Польщі Томаш Секала. З ним попрощалися на Байковому цвинтарі у Києві 20 липня.

Головні тези:

 

  • Іноземні добровольці активно беруть участь в обороні України від російської агресії.
  • На жаль, на боці української армії є втрати серед іноземних бійців із країн Європи.
  • Зокрема, відомо про загибель естонця, литовця, датчанина, британця, нідерландця, чеха та інших іноземних добровольців.

Що відомо про 22-річного добровольця із Польщі

Військовий належав до Легіону інтернаціональної територіальної оборони.

Секала народився 1 вересня 2001 року. Восени 2023 року вступив до легіону. Загинув на полі бою 13 липня в селищі Діброва Сєвєродонецького району Луганської області.

З ним попрощалися 20 липня на Байковому цвинтарі у Києві. На урочистій церемонії прощання з 22-річним поляком були присутні військовий капелан, побратими військові та нинішній консул Польщі в Києві Павел Овад.

Поховають воїна у рідному місті на Люблінщині.

Іноземці воюють проти РФ в Україні

На боці України, захищаючи її незалежність та суверенітет від російських загарбників, воюють добровольці з різних країн. На жаль, внаслідок бойових дій є жертви серед іноземних бійців.

У березні 2023 року в Україні загинув перший естонець Іво Юрак, у вересні — Танель Кріггуль. У лютому 2024 року на війні загинув перший доброволець з Литви Тадас Тумас, його з почестями поховали у Вільнюсі. 

Також 12 жовтня стало відомо про загибель парамедика-волонтера з Данії. Він допомагав українцям з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Окрім цього в Україні знайшли тіло 36-річного добровольця з Великої Британії Деніела Берка. Його вважали зниклим безвісти.

Також у червні на війні в Україні загинули доброволець із Нідерландів та естонський доброволець Мартін Яегер. Останній став третім громадянином Естонії, який загинув, боронячи Україну. Крім того, у червні стало відомо про загибель на фронті добровольця із Чехії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?