На фронті загинув один із наймолодших оборонців "Азовсталі" Назарій Гринцевич
Категорія
Україна
Дата публікації

На фронті загинув один із наймолодших оборонців "Азовсталі" Назарій Гринцевич

Назарій Гринцевич
Джерело:  online.ua

На фронті загинув один з наймолодших захисників Маріуполя та "Азовсталі", «азовець», 21-річний Назарій «Грінка» Гринцевич.

На фронті загинув Назарій Гринцевич

Група спеціального призначення «Контакт 12» бригади «Азов» повідомила про загибель 6 травня свого засновника, учасника оборони Маріуполя, азовця Назарія Гринцевича.

Вагу цієї втрати для кожного з нас і для України неможливо описати словами. «Грєнка» — безстрашний учасник вуличної боротьби за Україну з малих років, згодом — азовець, який пройшов запеклі бої оточеного Маріуполя, отримав поранення, пройшов ворожий полон і повернувся в стрій. Своєю безграничною енергією і натхненням він вів за собою десятки та надихав тисячі людей. І його приклад вічно світитиме майбутнім поколінням.

Навесні 2022 року вінничанин «Грінка» з побратимами три місяці тримав оборону «Азовсталі».

З підвалів «Азовсталі» у травні 2022 року Назарій у зверненні до українців сказав: «Любіть маму, їжте кашу і любіть Україну»

Понад чотири місяці перебував у російському полоні на тимчасово окупованій території Донецької області.

У вересні 2022 року він був серед 215 українців, які повернулися з полону. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Після звільнення з полону, заснував групу спецпризначення «Контакт 12» бригади «Азов».

Назарію виповнився 21 рік 10 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?