На межі. Буданов назвав ситуацію на Харківщині критичною
Категорія
Україна
Дата публікації

На межі. Буданов назвав ситуацію на Харківщині критичною

Буданов
Джерело:  The New York Times

ЗСУ намагається перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити свою оборону на Харківському напрямку. Армія РФ не рахується зі втратами живої сили техніки при атаці на Харків.

Ситуація на Харківському напрямку є критичною — Буданов

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов зізнався, що ситуація у Харківській області "на межі".

Про це він заявив у коментарі The New York Times.

Як і більшість українських посадовців і військових експертів, шеф української розвідки вважає, що російські атаки на північному сході мають на меті перекинути українські резерви з гарячих напрямків Донбасу.

Ситуація на межі. З кожною годиною ця ситуація наближається до критичної, — заявив Буданов по відеозв'язку з бункера у Харківській області.

Кирило Буданов

Кирило Буданов

Керівник ГУР

За його словами, українська армія намагається перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити свою оборону на північному сході, але знайти особовий склад було важко.

Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає.

Російський наступ на Харківщину: що відомо

Росіяни 10 травня активізували наступальні дії в Харківській області. Повідомлялося, що супротивникам вдалося взяти під контроль низку населених пунктів.

Генштаб Збройних сил України заявив, що вороги змогли домогтися тактичних успіхів під час боїв за місто Вовчанськ, яке знаходиться недалеко від кордону. Проте бої за місто тривають.

Президент Володимир Зеленський сказав, що українські воїни на Харківському напрямку завдають контрударів, у тому числі під Вовчанськом, і там вже посилено нашу оборону.

За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Литвиненка, РФ зібрала на кордоні з Харківською областю близько 50 тис окупантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?