На передвиборчу кампанію віцепрезидентки Гарріс зібрали понад 46 млн дол
Категорія
Політика
Дата публікації

На передвиборчу кампанію віцепрезидентки Гарріс зібрали понад 46 млн дол

На передвиборчу кампанію віцепрезидентки Гарріс зібрали понад 46 млн дол
Джерело:  AP

Після того, як президент Джо Байден оголосив про рішення вийти з виборчих перегонів, у США на передвиборчу кампанію віцепрезидентки Камали Гарріс вже зібрали щонайменше 46,7 млн доларів

Головні тези:

  • Передвиборчу кампанію віцепрезидентки Камали Гарріс вже підтримали на рівні 46,7 млн доларів, збираючи кошти через платформу ActBlue від Демократичної партії США.
  • Після оголошення президентом Джо Байденом про вихід з виборчої гонки, підтримка Гарріс зростає, а її кандидатура отримує підтримку в усіх 50 штатах США від членів Демократичної партії.
  • Камала Гарріс, що має вражаючий юридичний досвід, обійняла посаду віцепрезидента США у 2020 році, ставши першою жінкою на цій посаді.

Американці зібрали на передвиборчу кампанію Гарріс 46,7 млн дол

Платформа збору коштів від Демократичної партії ActBlue оголосила, що станом на 21:00 за східним часом вона зібрала 46,7 мільйона доларів із невеликих пожертвувань для кампанії віцепрезидентки Гарріс.

Як нагадує АР, у кампанії Байдена та афілійованих груп раніше було близько 96 мільйонів доларів. Національний з’їзд Республіканської партії повідомляв, що в червні фонд кампанії склав 102 мільйони доларів.

Тако стало відомо, що очільники Демократичної партії в усіх 50 штатах США підтримали віцепрезидентку Камалу Гарріс як нового кандидата в президенти.

Голови провели телефонну конференцію після того, як президент Джо Байден оголосив, що знімає свою кандидатуру з виборів.

Після оголошення президента Байдена наші члени негайно зібралися, щоб обʼєднатися навколо кандидата, який має досвід перемоги на важких виборах і є визнаним лідером у питаннях, що мають значення для американців: репродуктивна свобода, запобігання насильству з використанням зброї, захист клімату, реформа правосуддя та відновлення економіки, — сказав Кен Мартін, президент Асоціації державних демократичних комітетів.

Водночас Reuters зазначає, що колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі та колишній президент Барак Обама не оголошували про свою підтримку, хоча обоє похвалили Байдена за його рішення.

Агентство також додало, що представники передвиборчого штабу Гарріс та її союзники зробили вже сотні дзвінків від її імені, закликаючи делегатів зʼїзду Демократичної партії наступного місяця приєднатися до висунення її кандидатури на посаду президента.

Що відомо про Камалу Гарріс

Гарріс має юридичну освіту. Після закінчення університету, в 1990 році, вона була заступником окружного прокурора в Окленді. У 2014-му Камала Гарріс була обрана на посаду прокурора Сан-Франциско. Там під її керівництвом запустили успішну програму боротьби з рецидивами.

У 2010 році Гарріс стала генеральним прокурором штату Каліфорнія, а у 2014 році успішно переобралася на другий термін. У 2016 році Камала Гарріс за підтримки губернатора і демократів Каліфорнії вийшла на вибори в Конгрес США і стала сенатором.

У 2020-му Камала Гарріс обійняла пост віцепрезидентки США, ставши першою жінкою на цій посаді.

Цьогорічні президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Дональд Трамп уже став кандидатом від республіканців. 21 липня Байден офіційно повідомив, що виходить з президентської гонки. Він підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс як кандидатку від демократів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?