На Харківщині розширять примусову евакуацію сімей із дітьми
Категорія
Україна
Дата публікації

На Харківщині розширять примусову евакуацію сімей із дітьми

На Харківщині розширять примусову евакуацію сімей із дітьми

У Харківській області збираються посилити примусову евакуацію сімей з дітьми з небезпечних районів. Зокрема, це стосується селища Борова Ізюмського району.

Головні тези:

 

  • За останніми повідомленнями, багато сімей відмовляються виїжджати самостійно, що ставить питання про примусову евакуацію.
  • Ситуація в Харківській області напружена через бойові дії на різних напрямках, включаючи Куп'янський напрямок.
  • У регіоні залишаються заблоковані окупанти, що створює загрозу для мирного населення.
  • Військові відзначають відсутність просування ворога на півночі Харківщини та бої у Вовчанську.

Що відомо про розширення евакуації на Харківщині

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, щодо Куп'янського напрямку, враховуючи, що сіра зона дещо збільшилася, розглядають і будуть приймати рішення на найближчій Раді оборони області щодо обов'язкової евакуації в примусовий спосіб сімей з дітьми.

За словами голови Харківської ОВА, мова йде про декілька населених пунктів і десятки таких сімей.

Щодо Борівського напрямку Ізюмського району місцева влада також має ухвалити такі рішення про примусову евакуацію родин з дітьми.

Там під евакуацію підпадають 13 населених пунктів і приблизно 20 сімей. Невелика кількість, але ми маємо вжити всіх заходів щодо евакуації, тому що самостійно люди виїжджати не хочуть, — додав Синєгубов.

Яка ситуація у Харківській області

Нагадаємо, що у Харківській області бойові дії точаться на двох напрямках — на півночі регіону та на Куп'янському напрямку.

Як зазначають військові, на півночі Харківської області просування ворога не фіксується. У Вовчанську росіяни зав'язли у вуличних боях. Окупанти залишаються заблокованими на агрегатному заводі.

Раніше у мережі повідомляли, що окупанти зібрали 10-тисячне угруповання на Куп'янському напрямку з метою просування до Борової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?