На Харківщині з 47 населених пунктів примусово евакуюють родини з дітьми
Категорія
Україна
Дата публікації

На Харківщині з 47 населених пунктів примусово евакуюють родини з дітьми

Олег Синєгубов / Харківська ОВА
Евакуація

З 47 населених пунктів Харківської області, що знаходяться близько до кордону з РФ, примусово евакуюють родини з дітьми.

Евакуація родин з дітьми на Харківщині

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляє, що на Раді оборони області 11 квітня ухвалили рішення про примусову евакуацію родин із дітьми у 47 прифронтових населених пунктах.

Мова йде лише про близькі до кордону з РФ населені пункти Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів.

За інформацією ОВА, у визначених населених пунктах проживають 182 дитини.

Уже визначені маршрути евакуації та заброньовані місця тимчасового проживання людей.

Міста Харкова це рішення не стосується.

Куди евакуюють родини з дітьми

Наприкінці березня Синєгубов в ефірі телемарафону допускав можливість евакуацію через посилання російських обстрілів.

Ситуація контрольована, але все одно ми маємо аналізувати ситуацію у населених пунктах, де необхідно оголошувати обов’язкову евакуацію. Зараз ми розглядаємо населені пункти півночі нашої області, це Богодухівський, Харківський райони, щоб там оголосити обов’язкову евакуацію, можливо, примусову — саме дітей з тих населених пунктів, які постійно перебувають під обстрілами.

Олег Синєгубов

Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА

Він зазначав, що місць для евакуйованих вистачає — їх можуть розмістити в Харкові, також місця зарезервовано місця у сусідніх областях, а також у Житомирській, Львівській, Івано-Франківській.

Також на Харківщині завершили примусову евакуацію дітей з двох громад Куп’янського напрямку — вивезли майже 160 дітей з родинами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?