Росіяни поширюють новий фейк про "заборону евакуації" з Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни поширюють новий фейк про "заборону евакуації" з Харкова

Харків
Джерело:  SPRAVDI

Російські пропагандисти поширюють фейк про те, що місцева влада Харкова нібито заборонила евакуацію з міста перед так званим “запланованим наступом” армії РФ на обласний центр.

Новий фейк росіян про Харків

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI зазначають, що наратив про те, що харків’ян цілеспрямовано «підставляють під удар», є взірцем російського цинізму: виїзд з Харкова не заборонений і всі, хто має бажання, можуть вільно виїхати з міста.

Вкиди про російський наступ на Харків — складова інформаційно-психологічної операції ворога. Її мета — посіяти паніку серед харків’ян та решти українців, створивши відчуття неминучої катастрофи, що насувається.

У SPRAVDI зазначили, що наразі окупанти не мають сил, щоб здійснити настільки масштабну операцію.

Саме тому Росія обрала іншу тактику — здійснює регулярні терористичні обстріли цивільної інфраструктури міста.

Небезпеки наступу на Харків немає

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для телеканалу "Ми — Україна" 6 квітня сказав, що Харків на сьогодні не перебуває в небезпеці.

Харків сьогодні захищений не з точки зору неба і шита ППО — про це поговоримо пізніше — а що стосується оборонних рубежів, нашого війська. Сьогодні Харків не перебуває в небезпеці. Те, що це бажана ціль, — росіяни цього не приховують. Весь схід і південь нашої держави — це їхня бажана ціль. Але сьогодні ми захищаємо абсолютно впевнено Харківщину.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Міський голова Харкова Ігор Терехов закликав "не нагнітати ситуацію" і запевнив, що мова про евакуацію з Харкова не йде.

Що стосується евакуації, так, з певних частин Харківської області, там, де ведуться активні бойові дії, там є евакуація. Це не стосується міста Харкова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?