Над Києвом збили понад 60 крилатих ракет та десяток "Кинджалів"
Категорія
Україна
Дата публікації

Над Києвом збили понад 60 крилатих ракет та десяток "Кинджалів"

КМВА
Київ

Сили ППО під час масованої російської ракетної атаки на Київ 2 січня уразили усі БпЛА «Shahed» та понад 6 десятків ракет Х-101/Х-55 та десяток Х-47М2 «Кинджал».

Атака на Київ 2 січня

У КМВА повідомляють, що повітряна тривога у Києві сумарно тривала майже 6 годин.

Спочатку ворог запустив на столицю України приблизно півтора десятка баражуючих боєприпасів типу «Shahed». А слідом за ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55.

Одночасно з цим понад десять літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал».

Але внаслідок такої масованої ракетної атаки в столиці, на жаль, є руйнування житлової забудови, пошкодження інфраструктури. Є потерпілі.

У Солом’янському районі зафіксовано загоряння багатоповерхових житлових будинків. ДСНС виявили понад 25 постраждалих. Загинула жінка 86 років.

У КМВА також зазначили, що на базі приміщень однієї зі шкіл в Солом’янському районі облаштували пункт обігріву та допомоги для мешканців пошкоджених будинків.

Що відомо про атаку 2 січня

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок чергового російського удару на Київ та область й Харків постраждало 92 людей, четверо людей загинули.

За даними ДСНС, у Харкові 1 загибла особа, 44 поранених. Серед травмованих - 5 дітей віком від 6 до 13 років.

У Київській області загинуло дві людини, 7 поранених.

У Києві одна загибла, понад 25 поранених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?