Найбільший у РФ Омський НПЗ втратив половину потужностей після вибуху
Категорія
Світ
Дата публікації

Найбільший у РФ Омський НПЗ втратив половину потужностей після вибуху

Найбільший у РФ Омський НПЗ втратив половину потужностей після вибуху
Джерело:  Reuters

Вибух 26 серпня на Омському НПЗ вивів з ладу майже половину потужностей підприємства з переробки нафти.

Головні тези:

  • Омський НПЗ втратив понад половину своїх потужностей після вибуху на заводі.
  • Причиною виведення з ладу установок стало зупинення установки первинної переробки нафти АВТ-11 та CDU-10 через пожежу.
  • Це не перший випадок втрат у російських НПЗ, також агентство вказує на можливі атаки українських дронів на підприємства.
  • Омський НПЗ став одним з найбільших підприємств нафтопереробки в Росії та випускає широкий асортимент нафтопродукції для російської армії та національного ринку.

Як вибух в Омську вплинув на роботу НПЗ

За даними джерел, вибух на "Газпромнефть-ОНПЗ", найбільшому нафтопереробному заводі в Росії, вивів з ладу установку первинної переробки нафти АВТ-11.

Раніше, через пожежу на початку серпня, зупинилася робота іншого первинного блоку — CDU-10. Обидві установки, АВТ-10 та АВТ-11, мають потужність близько 8,6 млн тонн на рік кожна.

Як повідомляється, причини пожежі поки не встановлені. Агентство також наголошує, що низка російських НПЗ вже зазнавала атак українських дронів.

У російському Омську після вибуху спалахнув один з найбільших НПЗ

На Омському нафтопереробному заводі "Газпром нафта" в Росії стався вибух і виникла пожежа 26 серпня. Площа займання становила 1000 квадратних метрів.

Омський нафтопереробний завод — одне з найбільших підприємств нафтопереробки Росії, яке розташоване в місті Омську і належить компанії "Газпром нафта". На заводі працює 3600 людей.

Завод випускає близько 50 видів нафтопродуктів: високооктанові бензини, дизельне та суднове паливо, авіагас, бітум, побутовий газ, технічну сірку та іншу продукцію для російської армії.

Виробничі потужності заводу — 21,6 млн тонн нафти на рік і 1,2 млн тонн стабільного газового конденсату. Глибина переробки на підприємстві досягає 100%, вихід світлих нафтопродуктів — понад 80%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?