Нам не треба цього чути. У НАТО розкритикували один з пунктів Плану перемоги України
Категорія
Політика
Дата публікації

Нам не треба цього чути. У НАТО розкритикували один з пунктів Плану перемоги України

Джеррі Конноллі
Джерело:  Радіо Свобода

На переконання президента Парламентської Асамблеї НАТО Джеррі Конноллі, ідея українського лідера Володимира Зеленського щодо заміни військ США в Європі підрозділами Сил оборони України після війни є “недоречною”.

Головні тези:

  • НАТО відкинув ідею Володимира Зеленського щодо заміни військ США в Європі підрозділами ЗСУ.
  • Президент ПА НАТО підкреслює, що американські війська в Європі є важливою протидією російській агресії.
  • Володимир Зеленський відкритий до пропозицій союзників щодо удосконалення Плану перемоги України.

У НАТО не підтримали нову ініціативу Зеленського

Джеррі Конноллі, який також є відомим американським політиком-демократом, звернув увагу на те, що це дуже "щедра пропозиція" з боку президента України, однак, мовляв, “недоречна” станом на сьогодні.

Вона виглядає як політичний пас Дональду Трампу в разі, якби він виграв вибори. І для тих з нас, хто бореться за Україну в Конгресі США — нам не треба цього чути. США повинні бути в Європі.

Джеррі Конноллі

Джеррі Конноллі

Президент ПА НАТО

На його думку, не варто заохочувати американські війська виходити з Європи, бо це не в інтересах України і не в інтересах союзників.

Президент ПА НАТО також припустив, що ця ідея може сподобатися лише російському диктатору Володимиру Путіну.

Чому сили США повинні залишатися в Європі

Як зазначив Джеррі Конноллі, американські війська — це також засіб протидії російській агресії.

Окрім того, він додав, що фізична присутність солдатів США в Європі заспокоює усіх членів НАТО.

Це не означає, що ми не можемо робити певні зміни в нашій дислокації. Але ідея, що ми повністю виходимо з Європи, а українці щедро заміняють нас… Добре, я беру до уваги цю пропозицію як вияв щедрості, але сама ідея не є продуктивною. А в цей час вона ще й шкодить, — висловив свою думку політик.

Що важливо розуміти, ідея заміни американських вояків українськими після війни є у Плані перемоги, який нещодавно публічно представив глава держави Володимир Зеленський.

Окрім того, 18 жовтня український лідер повідомив, що відкритий до змін представленого ним Плану перемоги з огляду на побажання партнерів Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?