Наступ армії РФ на Харківщину не стане вирішальною битвою — генерал Годжес
Категорія
Україна
Дата публікації

Наступ армії РФ на Харківщину не стане вирішальною битвою — генерал Годжес

зсу
Джерело:  24 канал

Колишній командувач армією США у Європі, генерал у відставці Бен Годжес зазначив, що битва за Харківську область не стане вирішальною у розв'язаній Росією війні проти України.

Генерал Годжес прокоментував наступ РФ на Харківщині

Битва за Харківщину не стане вирішальною, адже якби вона такою була, то це б означало, що вона закінчить війну. Я цього не бачу. Також не вірю, що Росія має можливість досягти вирішального нокауту України, — заявив генерал Годжес.

За його словами, навіть попри те, що Україна не отримала всієї необхідної підтримки від партнерів, ЗСУ змогли загальмувати просування росіян на Харківському напрямку.

І це виводить на перший план нездатність Росії досягти чогось значного.

Це вказує на проблеми, які все ще має Росія, — акцентував Годжес.

Крім того, на його думку, логістична ситуація в найближчі місяці має покращитися для України.

Чому армія РФ не має успіхів у війні проти України

Раніше Годжес зазначив, що злочинна армія РФ використовує у кілька разів більше боєприпасів, ніж українські військові та ймовірно мобілізує на війну до 30 тис росіян щомісяця.

Генерал у відставці зазначив, що останнім часом у західних країнах обговорюють дефіцит боєприпасів в українських військових та втрату Авдіївки, однак майже нічого не кажуть про проблеми в окупаційної російської армії.

Авдіївка впала 5 тижнів тому, а росіяни не змогли з цього скористатись, бо не мають спроможності, — підкреслив Годжес.

Він також зазначив, що перевага російських окупантів у кількостях 5:1 чи 10:1 сприймається як щось само собою зрозуміле.

Можливо це подекуди і так, але в них немає здатності експлуатувати це, бо росіяни втратили дуже багато досвідчених офіцерів та сержантів. Війна — це не лише про математику і хто має більше людей — ми програли у В'єтнамі і в Афганістані, — пояснює Годжес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?