Наступ ЗСУ у Курській області суттєво посилився — перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Наступ ЗСУ у Курській області суттєво посилився — перші подробиці

F-16
Джерело:  Forbes

Згідно з даними Forbes, українська авіація уже долучилася до боїв у Курській області, що дало можливість ЗСУ зробити своє просування швидшим та ефективнішим.

Головні тези:

  • Українська авіація долучилася до боїв у Курській області, сприяючи просуванню ЗСУ.
  • Україна наразі розгортає сучасні F-16 для патрулювання протиповітряної оборони.
  • Стратегія ЗСУ у Курській області полягає в розтягненні позицій противника та дестабілізації ситуації в Росії.

Українська авіація залучена до боїв за Курщину

Що важливо розуміти, російська авіація також активно працює на цій ділянці фронті та щоденно скидає кілька десятків плануючих бомб на Сумську область.

На цьому тлі українські повітряні сили почали атакувати ворожі цілі на Курщині американськими бомбами JDAM.

Бійцям ПС ЗСУ вдалося успішно уразити російський командний пункт у Тьоткіно, за кілька кілометрів на північ від лінії фронту.

За попередніми даними, до атаки був залучений застарілий Су-27, а не один із нещодавно поставлених Україні F-16.

Попри те, що сучасні західні винищувачі, які отримала Україна, сумісні з JDAM, цілком ймовірно, що Україна має намір розгорнути спритні F-16 для патрулювання протиповітряної оборони, а не для більш ризикованих наземних атак.

Україна має чіткий план дій під час наступу в Росії

Варто звернути увагу на те, що для війни проти України Росія розгорнула приблизно 3000 літаків. Щоденно вони можуть скидати до 100 плануючих бомб.

Однак ВПС ЗСУ вдається успішно скорочувати цю кількість.

Що важливо розуміти, поки українські Су-27 атакували ворожі позиції в Курську, інші українські літаки бомбили три контрольовані Росією міста в Харківській області приблизно в 160 км на схід від Курського виступу.

Журналісти також наголошують, що просування ЗСУ на території Росії лише набирає оберти.

Ми йдемо в наступ… Мета — розтягнути позиції противника, завдати йому максимальних втрат і дестабілізувати ситуацію в Росії, оскільки вони не в змозі захистити власний кордон, — заявив один з українських високопосадовців, який говорив на умовах анонімності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?