НАТО планує офіційно відмовитись від відправки військових в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО планує офіційно відмовитись від відправки військових в Україну

Прапори Україна-НАТО
Джерело:  Corriere della Sera

Країни НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні готують проект декларації, який міститиме відмову від відправки військових в Україну. 

Що відомо про рішення НАТО відмовитись від варіанту відправки військових в Україну

За інформацією видання, наразі групу з 50 країн, які надають Україні військову допомогу у форматі “Рамштайн” продовжує очолювати глава Міноборони США Ллойд Остін.

Однак на липневому саміті буде вирішено передати це завдання штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. Цей крок має практичну причину: 99% матеріалів, які доставляються до Києва, надходять від 32 партнерів Атлантичного альянсу. Але є й політичне пояснення: дії західного блоку будуть більш одностайними як в очах вітчизняної громадської думки, так і в очах Володимира Путіна, — зазначають автори матеріалу.

Журналісти додають, що НАТО продовжує зміцнювати свій східний фланг на тлі загрози з боку Росії.

З фронту надходять тривожні новини. Є побоювання, що росіяни можуть пробити східні рубежі. Крім того, такі міста, як Харків і Одеса, залишилися без щита: легка мішень для путінських бомбардувань. Негайно потрібна важка артилерія та системи протиповітряної оборони, — наголошують автори матеріалу.

Що відомо про прогрози Росії НАТО у разі введення західних військ в Україну

Речниця МЗС країни-агресорки Марія Захарова заявила, що у разі відправки французьких військових в Україну окупаційна армія РФ вважатиме їх законними цілями.

Характерно, що сам Макрон пояснює цю риторику бажанням створити для Росії якусь "стратегічну невизначеність… Мусимо його розчарувати — для нас ситуація виглядає більш ніж визначеною. Якщо французи з'являться в зоні конфлікту, вони неминуче стануть мішенню для російських збройних сил. Мені здається, що Париж вже має докази цього, — зухвало заявила Захарова.

За її словами, Росія нібито фіксує зростання кількості загиблих громадян Франції серед жертв кремлівської агресії в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?