НАТО планує переконати Південну Корею у необхідності військової допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО планує переконати Південну Корею у необхідності військової допомоги Україні

Єнс Столтенберг

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, під час саміту Альянсу у Вашингтоні 9-11 липня із представниками Південної Кореї будуть обговорені практичні шляхи співпраці з Україною. 

Головні тези:

  • Під час саміту НАТО у Вашингтоні розглянуть плани практичної співпраці з Україною, включаючи кіберпростір та оборонну галузь.
  • Співпраця з Південною Кореєю стає важливою у контексті продовження Росією війни проти України та підтримки Росії Іраном та Китаєм.
  • Радник з національної безпеки Південної Кореї підтвердив можливість постачання озброєнь Україні, що залежатиме від співпраці Росії з КНДР.
  • Серед можливих поставок озброєнь для України вказано 155-мм артилерійські снаряди та системи протиповітряної оборони.
  • Тісна співпраця між НАТО, Південною Кореєю та Україною може стати ключовим фактором у підтримці безпеки та стабільності у регіоні.

Що відомо про ймовірність військової допомоги Україні від Південної Кореї

Зазначається, що під час саміту у Вашингтоні планується розробити план практичної співпраці з Україною у рамках флагманських проєктів, зокрема, у кіберпросторі та стосовно нових технологій, а також оборонної співпраці.

Флагманський проєкт частково стосується медичної освіти українських солдатів. Ми також розглядаємо, як ми можемо розширити обмін розвідувальною інформацією з Південною Кореєю, - пояснив Столтенберг.

Генсек НАТО підкреслив важливість співпраці з індо-тихоокеанськими партнерами на тлі продовження Росією злочинної війни проти України і отримання Кремлем допомоги від КНДР, Ірану та Китаю.

Іран і Північна Корея підживлюють російську війну за допомогою безпілотників і снарядів. Китай підтримує російську військову економіку та постачає мікроелектроніку та інші товари подвійного призначення для російської війни. Чим ближче ці авторитарні гравці зближуються, тим важливіше нам тісно співпрацювати з нашими друзями в Індо-Тихоокеанському регіоні, - підкреслив Столтенберг.

Від чого залежатиме військова допомога Південної Кореї Україні

Радник з питань національної безпеки Південної Кореї Чан Хо Чжин зазначив, що обсяги поставок озброєнь Україні залежатимуть від того, як Росія співпрацюватиме з КНДР.

Він підтвердив, що Сеул перегляне можливість постачання зброї Україні після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин і президент Росії Володимир Путін підписали договір про взаємну оборону в разі війни.

Серед потенційних озброєнь, які розглядаються, — 155-мм артилерійські снаряди, а також системи протиповітряної оборони, які потрібні Україні

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?