Не Байден. У Трампа може з'явитися новий конкурент за пост президента США
Категорія
Політика
Дата публікації

Не Байден. У Трампа може з'явитися новий конкурент за пост президента США

Камала Гарріс
Джерело:  Reuters

Оточення американського лідера Джо Байдена дедалі частіше замислюється про його зняття з президентських перегонів. Найкращою альтернативою наразі для демократів наразі є  віцепрезидентка Камала Гарріс.

Головні тези:

  • Камала Гарріс вважається найкращою альтернативою для демократів та може успадкувати підтримку та інфраструктуру кампанії від Байдена.
  • За даними опитування Reuters, Гарріс має лише один відсотковий пункт відставання від Трампа, що є в межах похибки опитування.
  • Помічники Гарріс зазначають, що вона підтримує президента Байдена та очікує на спільний другий термін.

Камала Гарріс може очолити Білий дім

Провальний виступив Джо Байдена під час дебатів з Дональдом Трампом спровокував справжню хвилю паніки в Демократичній партії.

Однопартійці чинного президента США стурбовані тим, що в нього просто забракне сил для проходження другого терміну.

На цьому тлі вкрай привабливим є варіант з Камалою Гарріс, яка могла б отримати гроші, зібрані під час кампанії Байдена, і успадкувала б інфраструктуру кампанії.

Її ім’я також має найвищу популярність серед усіх альтернатив, а також найвищий рейтинг серед демократів, яких можна вважати серйозним кандидатом, — йдеться в повідомленні.

Чи є у Камали Гарріс шанс обійти Дональда Трампа

Reuters звертає увагу на результати власного соцопитування, згідно з яким Гарріс відстає від Трампа всього на один відсотковий пункт — з 42% до 43%.

Що важливо розуміти, це є різницею в межах похибки опитування у 3,5 відсоткових пунктах.

Ба більше, за словами інсайдерів, вона вже пройшла перевірку на національний пост і пережила інтенсивну перевірку з боку республіканців.

Що також цікаво, кілька впливових демократів переконані в тому, що Гарріс має всі шанс обійти Трампа, якщо Байден вийде з президентських перегонів.

Водночас помічники віцепрезидентки заявили, що вона з нетерпінням чекає на другий термін разом із президентом Джо Байденом, — пише видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?