Нідерланди оголосили про виділення Україні першого траншу із допомоги на 2 млрд євро
Категорія
Політика
Дата публікації

Нідерланди оголосили про виділення Україні першого траншу із допомоги на 2 млрд євро

Прапор Нідерландів

Влада Нідерландів оголосила про виділення Україні першого пакету невійськової допомоги у розмірі 102 млн євро в рамках гуманітарної підтримки та фінансування невідкладних потреб протягом 2024 року на загальну суму у понад 2 млрд євро. 

Що відомо про невійськову допомогу Україні від Нідерландів

Зазначається, що перший транш виділяється із метою фінансування гуманітарних та нагальних потреб України протягом перших чотирьох місяців 2024 року.

У заяві уряду Нідерландів підкреслюється, що ця допомога спрямована на підтримку України протягом зимового періоду.

Триваюча війна продовжує завдавати шкоди українському суспільству та економіці. Тому потреби залишаються такими ж великими, як і раніше, - пояснюють представники уряду Нідерландів.

На що підуть гроші з першого пакета невійськової допомоги Україні від Нідерландів

  • 5 млн євро на гуманітарну допомогу через Український гуманітарний фонд УКГВ ООН;

  • 15 млн євро на розмінування сільськогосподарських земель та звільнених територій, у тому числі;

  • 62 млн євро на підтримку уряду України у наданні базових послуг, відновленні критичної інфраструктури та забезпеченні реформ через Спеціальну програму відновлення України та Молдови (SPUR), яка є частиною Міжнародної асоціації розвитку (IDA) Світового банку;

  • 10 млн євро постачання для української електромережі.

Що відомо про допомогу від інших країн ЄС

У Міноборони Фінляндії повідомили про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму у понад 100 млн євро.

При цьому президент країни Саулі Нііністьо підтримав рішення, щодо збільшення обсягів військової допомоги Україні з боку Фінляндії.

Фінляндія віддана підтримці України як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Загальна вартість комплектів оборонного обладнання, які ми постачаємо, зараз становить 1,6 млрд євро, - зазначив глава Міноборони країни Антті Хакканен.

Заради гарантування безпечної доставки цієї допомоги Україні влада Фінляндії не розкриває зміст пакету та шляхи його передачі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?