Ніколи не забудемо: Олена Зеленська виступила із закликом до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніколи не забудемо: Олена Зеленська виступила із закликом до українців

Ніколи не забудемо: Олена Зеленська виступила із закликом до українців
Джерело:  online.ua

У суботу, 23 листопада, в Україні і світі вшановують пам'ять жертв Голодомору. В рамках жалобних заходів вже прийняли участь президент Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською. Вони поклали пам'ятні колоски скорботи до знаку жертвам Голодомору на Михайлівській площі в Києві і вшанували загиблих хвилиною мовчання. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на прес-службу адміністрації президента.

О 16:00 23 листопада в Україні пройде масштабна акція "Запали свічку". Приєднатися до неї зможе кожен бажаючий - для цього потрібно встановити свічку на підвіконні. В пам'ять жертв Голодомору Young & Hungry Production за участю Українського інституту національної пам'яті та Центру досліджень визвольного руху зняв зворушливий ролик із закликом до українців. Його головний посил - "твоє вікно в цей день не залишиться порожнім".

Перша леді України Олена Зеленська присвятила пост в соцмережі пам'яті жертв Голодомору. Вона написала, що українці ніколи не забудуть про мільйони померлих від голоду українців, який влаштував сталінський режим.

"Свічка на вікні сьогодні ввечері - наша пам'ять і молитва про кожного з мільйонів загиблих тоді", - написала Зеленська, підкресливши, що вже 16 країн світу визнали Голодомор геноцидом українського народу.

Взяти участь в акції "Запали свічку" і помолитися за жертв Голодомору українців закликав також митрополит ПЦУ Єпіфаній.

Нагадаємо, в 2019 році пройшло 86 років з дня Голодомору - злочину, організованого більшовицьким тоталітарним режимом, який визнаний геноцидом українського народу. Число людських втрат досі залишається під питанням. За оцінками експертів, в період масового штучного голоду убитих було понад 7 мільйонів чоловік в УРСР і 3 мільйони українців в інших регіонах СРСР. Крім того, за даними дослідників, в пікові місяці Голодомору кожну хвилину в Україні вмирали 26 людей, щогодини - майже 1,5 тисячі українців, щодоби - 34560 осіб.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в минулому році Сенат США одноголосним рішенням прийняв двопартійну резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?