Німеччина може передати Україні додаткову ППО IRIS-T — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина може передати Україні додаткову ППО IRIS-T — Зеленський

Офіс Президента України
Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський зазначив, що у рамках пошуку додаткових систем ППО серед західних партнерів Україна веде переговори із Німеччиною щодо отримання ще однієї системи IRIS-T. 

Що відомо про можливість отримання додаткової IRIS-T від Німеччини

Глава держави назвав дуже позитивним рішення Німеччини про передачу Україні додаткової системи Patriot.

Також працюємо з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T — це теж сильна ППО — і над ракетами для наявних у нас систем захисту неба. Лідерство Німеччини дійсно відчувається, і завдяки такому лідерству ми зможемо зберегти тисячі життів та зможемо дати Україні більше захисту від російського терору, — підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що Україна продовжує вести роботу з партнерами щодо подальшої допомоги.

З ким Україна веде переговори щодо військової підтримки

Зеленський підкреслив, що мова йде про Литву, Чехію, Румунію, Польщу, Угорщину, Швейцарію, Латвію, Нідерланди, Грецію, Португалію та Ірландію.

Ми зробимо все для результатів і в наступні тижні. В кожній розмові, на кожній зустрічі ППО та фронт — це головні теми. Робимо все, щоб було більше можливостей у наших Сил оборони і в оборонно-промислового комплексу, — запевнив глава держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?