Німеччина надасть Україні систему Patriot і військову допомогу на суму 500 млн євро
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина надасть Україні систему Patriot і військову допомогу на суму 500 млн євро

Patriot
Джерело:  online.ua

Уряд ФРН надасть Україні додаткову систему протиповітряної оборони Patriot та 500 млн євро допомоги. 

Система Patriot потрібна Україні для захисту неба від атак РФ

В МЗС Німеччини повідомили, що країна готова передати Україні додаткову систему протиповітряної оборони Patriot для захисту неба держави, а також уряд ФРН виділить додаткових 500 млн євро допомоги.

Міжнародне право однозначне: держави, які зазнали нападу, мають не лише право захищати свою територію, але й обов’язок захищати своїх громадян. Наша військова підтримка України відповідає цим принципам", підкреслиа Бербок і додала, що союзники України мають дотримуватися принципу "один за всіх та усі за одного" у питанні підтримки — повідомилив МЗС Німеччини.

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок наголосила, що країни ЄС повинні підтримувати непохитну підтримку та відданість Україні.

Пісторіус прибув в Україну і оголосив про новий пакет допомоги

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус прибув з неанонсованим візитом до Одеси та анонсував підготовку нового пакета військової допомоги у розмірі 500 млн євро. 

Під час спільної пресконференції з главою Міноборони України Рустемом Умєровим Пісторіус анонсував підготовку нового пакета військової допомоги у розмірі 500 млн євро.

Україна в рамках пакету отримає:

  • ракети середньої дальності для IRIS-T;

  • ракети малої дальності для IRIS-T;

  • розвідувальні та ударні безпілотники для боїв у районі Чорного моря;

  • обладнання для ремонту німецької артилерії та танків Leopard, які раніше передали Україні.

Зеленський заявив про недостатню кількість засобів ППО в Україні

Президент України Володимир Зеленський на тлі активних обстрілів Росією Харкова заявив, що дві системи ППО Patriot у місті принципово змінили б ситуацію.

Найголовніша проблема, яка сьогодні є — РФ застосовує більше ніж 3 тис. КАБів просто по людях в місяць. Просто на голови людям прилітають тисячі авіабомб. Як з цим боротися? Немає достатньої кількості ракет ППО, щоб зупинити тисячі авіабомб на місяць, — сказав він.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Володимир Зеленський додав, що такі системи потрібні, аби захистити Харків від атак російських авіабомб.

Після цього стало відомо, що під час візиту в Іспанію Володимир Зеленський домовився з урядом країни про передачу ППО. Іспанія має передати Україні додаткові системи ППО для захисту від повітряних атак з боку злочинної армії РФ. 

При цьому Зеленський відмовився розкрити деталі цих домовленостей, доки Україна не отримає обіцяних систем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?