Німеччина передала Україні третій ЗРК Patriot
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина передала Україні третій ЗРК Patriot

ЗРК Patriot
Джерело:  online.ua

Український екіпаж зенітної системи за останні місяці успішно пройшов відповідну підготовку в Німеччині.

Головні тези:

  • ЗРК Patriot допоможе Україні захищатися від повітряних атак з боку Росії.
  • Новий пакет військової допомоги від США включає ракети, боєприпаси та фінансування для систем ППО.
  • Це сьомий пакет безпекової допомоги для України від Байдена з моменту підписання відповідного закону у квітні.

ЗРК Patriot посилить захист України від літаків, безпілотників та ракет РФ

В Україну прибув третій зенітно-ракетний комплекс Patriot з Німеччини. Про це повідомив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер у соцмережі Х в п’ятницю, 5 липня.

В Україну вже прибув третій ЗРК Patriot з Німеччини. Він посилить захист населення та інфраструктури країни від літаків, безпілотників та ракет, — написав дипломат.

Дипломат також додав, що український екіпаж системи за останні місяці успішно пройшов відповідну підготовку в Німеччині.

США нададуть Україні новий пакет військової допомоги

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

Адміністрація Байдена-Гарріс оголосила про виділення нового значного пакету допомоги Україні у сфері безпеки — в той час, як Сполучені Штати продовжують підтримувати захист України від вторгнення РФ.

За її словами, це сьомий пакето безпекової допомоги, який Байден санкціонував для допомоги Україні з моменту підписання ним у квітні доповнення до закону про національну безпеку.

У новий пакет входять:

  • ракети для українських систем протиповітряної оборони;

  • боєприпаси для високомобільної артилерії;

  • ракетні системи;

  • артилерійські снаряди та інші критичні засоби.

Новий пакет також включає нове фінансування, яке Міністерство оборони США використає для закупівлі перехоплювачів для систем протиповітряної оборони Patriot і NASAM, щоб допомогти Україні захистити свої війська і міста від повітряних атак з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?