Німеччина передасть Україні ще одну систему ППО Iris-T
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина передасть Україні ще одну систему ППО Iris-T

ППО Iris-T
Джерело:  Bild

Німецький виробник Diehl Defence передасть Україні ще одну протиракетну систему IRIS-T для підсилення протиповітряної оборони.

Що відомо про передачу Україні ППО Iris-T

Як відзначає Bild, разом з віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком, до Києва 18 квітня прибув Гельмут Раух — керівник компанії Diehl Defence, яка виробляє зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Iris-T SLM.

Три наші системи вже перебувають в Україні, і ще більше буде поставлено цього року. Наступна — всього за кілька тижнів, — заявив Раух під час розмови з журналістами.

Україна потребує більше ППО

Влада України кілька тижнів поспіль закликає союзників допомогти із системами ППО і боєприпасами до них. У військах виник дефіцит, через який російські ракетні та дронові атаки почали пробивати оборону, влучаючи у енергообʼєкти, такі як Трипільска ТЕС.

13 квітня Німеччина оголосила, що передасть Україні ще одну пускову установку Patriot і боєприпаси до наявних систем ППО. Також уряд Німеччини почав шукати у союзників додаткові системи ППО для України.

На спецсаміті ЄС 17—18 квітня також обговорять посилення ППО України. Як пише DW, очікується, що як у кулуарах, так і на самому засіданні обговорюватимуть надання ЗРК Patriot.

19 квітня відбудеться засідання Ради Україна — НАТО, на якому центральними темами будуть ППО і боєприпаси до артилерії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?