Німеччина продовжить тренування новобранців ЗСУ в 2025 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина продовжить тренування новобранців ЗСУ в 2025 році

ЗСУ
Джерело:  Reuters

Більше українських новобранців можуть пройти базову підготовку в Німеччині з наступного року, якщо Київ поверне частину подальшого військового вишколу назад в Україну. 

Головні тези:

  • Тренувальні табори у Німеччині працюють під керівництвом інструкторів з 14 країн світу.
  • Київ прагне проводити більше тренувань самостійно для спрощення логістики та швидшого реагування військ.
  • У Німеччині військовослужбовці ЗСУ навчаються за різними спеціальностями - від керування танками до захисту від хакерських атак.
  • НАТО запустить нову місію для підтримки України, пропонуючи нову штаб-квартиру.

Інструктори з 14 країн світу готують новобранців ЗСУ у тренувальних таборах Німеччини

Про це заявив голова командування ЄС генерал-лейтенант Андреас Марлоу.

Ми отримали більше запитів на навчання, оскільки Україна продовжує мобілізацію, зокрема на базову підготовку, яку в основному проводить Британія.

 Андреас Марлоу

 Андреас Марлоу

Голова командування ЄС

За словами Марлоу, це, найімовірніше, вплине на колективні тренування — за участю цілих рот або батальйонів, — яка досі проводилися в Німеччині і яка слідує за базовою підготовкою.

Марлоу зауважив, що Київ прагне проводити більше тренувань самостійно, щоб спростити логістику і дозволити військам бути доступними на полі бою в найкоротші терміни.

Іспанія проводить деякі тренування для українських військ, як і Польща.

Командування спеціальної підготовки (STC) є частиною військової місії Європейського Союзу, створеної у 2022 році для підготовки близько 60 000 українських військовослужбовців з різних навичок до середини листопада 2024 року, щоб допомогти Києву в боротьбі з російським вторгненням.

У Німеччині інструктори з 14 країн навчають військовослужбовців керувати танками або системами протиповітряної оборони, такими як Patriot та IRIS-T, в той час, як снайпери, інженери, парамедики та оператори безпілотників опановують свої професії, а ІТ-спеціалістів вчать, як протистояти хакерам.

НАТО запустить нову місію для допомоги Україні — NYT

Країни-члени НАТО оголосять про її започаткування на саміті у Вашингтоні та сподіваються, що Україна буде задоволена цим рішенням.

НАТО запропонує Україні нову штаб-квартиру для управління її військовою допомогою на 75-му ювілейному саміті у Вашингтоні.

Про це пише The New York Times з посиланням на офіційних осіб. Це стане запевненням довгострокової прихильності Альянсу до безпеки країни. Угоду назвуть "мостом" до можливого членства Києва в Альянсі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?