Новий спалах коронавірусу - у МОЗ назвали причини
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий спалах коронавірусу - у МОЗ назвали причини

Новий спалах коронавірусу - у МОЗ назвали причини
Джерело:  online.ua

В Україні триває новий спалах коронавірусу COVID-19. У Міністерстві охорони здоров'я вважають його наслідком пом'якшення карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на телебаченні.

За його словами, пом'якшення ведуть до збільшення соціальних контактів.

"Ми бачимо зростання через те, що ми щотижня робимо якісь нові пом'якшення. Нові пом'якшення дають результати — відкриті дитячі садки, готелі, транспорт, недавно відкрили об'єкти розміщення, санаторії. Це все призводить до того, що буде більше соціальних контактів, які при недотриманні норм можуть призвести до збільшення кількості нових випадків", - пояснив Ляшко.

Головний санлікар зауважив, підставою для посилення карантину визначили триденне зростання показників. Рішення ухвалює спеціальна регіональна комісія.

"Ми зараз в адаптивному карантині, і там чітко прописано: якщо три дні поспіль є перевищення показників, то регіональна комісія приймає рішення про те, як вони відходять назад і які пом'якшення потрібно скасовувати. Це можуть бути будь-які обмеження, за якими прийме рішення регіональна комісія", - додав він.

Ляшко навів у якості приклада Житомир, де після трьох днів погіршення закрили вхід у ресторани, готелі.
Станом на ранок 15 червня в Україні виявили 31 810 випадків коронавірусу від початку епідемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, французький лідер Еммануель Макрон виступив з гучною та довгоочікуваною заявою — він офіційно повідомив про першу перемогу у боротьбі з коронавірусом у Франції. Окрім того, він анонсував наступні пом’якшення карантину в країні. Згідно з останніми даними, уже з понеділка, 15 червня, вся територія Франції оголошена "зеленою зоною" з точки зору епідеміологічних обставин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?