Oh my f**king God. У ЄС шоковані виступом Байдена на саміті НАТО — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Oh my f**king God. У ЄС шоковані виступом Байдена на саміті НАТО — відео

Байден
Джерело:  Politico

Європейські лідери у приватних розмовах обурюються скандальним виступом американського лідера Джо Байдена, який був повними обмовок та помилок.

Головні тези:

  • Європейські дипломати вивчають можливості контактів з командою Дональда Трампа у разі його повернення до влади.
  • У ЄС активно обговорюють стан здоров'я Байдена та фатальні рішення, які він може ухвалити.
  • Виступи Байдена стають об’єктом суперечок та негативно впливають на його міжнародну репутацію.

В ЄС втрачають надію на перемогу Байдена

Союзники Байдена у Європі шоковані тим, що очільник Білого дому під час виступу на саміті НАТО представив президента України як "Путіна", а віцепрезидентку Камалу Гарріс назвав "Трампом".

Один з інсайдерів ЗМІ поділився своєю реакцією

OMFG" ("Oh my f**king God", що приблизно можна перекласти як "Йосип драний" — ред.), — написав він журналістам.

Європейські політики та дипломати застигли на сцені, коли почули дивні заяви Байдена, однак продовжували імітувати сміх та оплески.

Що важливо розуміти, на офіційному рівні президенту США та його команді свої претензії ніхто не висловлював.

Лідери ЄС уже намагаються налагодити зв’язки з людьми Трампа

Ще один європейський дипломат, який говорив з Politico на умовах анонімності, заявив, що його колеги уже роблять все можливе, що налагодити контакти з тими, хто може стати частиною команди Дональда Трампа в разі його перемоги на виборах у США.

За словами іншого інсайдера, такі контакти тривають понад рік і не пов’язані безпосередньо з останніми скандальними заявами американського лідера.

Посадовець із Великої Британії озвучив прогноз, що до виборів у США тепер будуть говорити передусім про здоров’я Байдена, а також додав, що "і він стає посміховиськом у всьому світі".

Чи може він віддати наказ про завдання удару збройними силами, не маючи на увазі цього, і опинитися перед міжнародним судом, звинувачуючи себе в якомусь психічному розладі? — додав він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?