Окупована РФ Донеччина потопає у майже 4 млн тонн відходів — ЦНС
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупована РФ Донеччина потопає у майже 4 млн тонн відходів — ЦНС

Окупована РФ Донеччина потопає у майже 4 млн тонн відходів — ЦНС
Джерело:  ЦНС

На тимчасово окупованій території Донецької області просто неба зберігається 3,62 мільйона тонн шкідливих відходів. Їх не утилізують і не знешкоджують, а обсяги сміття продовжують зростати щомісяця.

Головні тези:

 

  • Окупаційна влада робить Луганську та Донецьку області сміттєвими полігонами, завозячи великі обсяги сміття з Ростовської області.
  • РФ намагається перетворити окуповані території сходу України на великі сміттєзвалища, що призводить до серйозної екологічної кризи.
  • Внаслідок браку комунальників проблема вивозу сміття на окупованих територіях стає ще більш гострою.

Росія перетворила Донецьку область на сміттєвий полігон

Як зазначають в ЦНС, на додаток, окупаційна влада зробила Донецький регіон полігоном для скидання сміття із Ростовської області. Таким чином, половина токсичних побутових відходів туди завезена саме з Росії.

В ЦНС зауважують, що у цьому російська окупаційна адміністрація проблеми не бачить і переконує місцевих у тому, що невдовзі буде тут збудовано сміттєпереробний завод.

Втім поки посіпаки ворога закидають обіцянками, полігони з відходами ростуть у геометричній прогресії. До прикладу, під виглядом переробного заводу новий сміттєвий полігон "Луганськ" окупанти організовують поблизу Родакового на кордоні Лутугинського і Слов’яносербського районів, — інформують у Центрі нацспротиву.

РФ хоче перетворити окуповані території на сміттєзвалища

Нагадаємо, російські загарбники регулярно завозять на тимчасово захоплені території Донецької області сміття з Ростовської області.

Окрім цього на тимчасово окупованих територіях через брак комунальників є проблеми з вивозом сміття.

Зазначено, що причиною цього є нестача кадрів, адже більшість мешканців покинули тимчасово окуповані регіони, а ті громадяни, які залишилися, не співпрацюють з росіянами.

Як повідомлялось, Російська Федерація планує побудувати низку сміттєзвалищ на тимчасово окупованих землях Сходу України.

За даними ЦНС, шість таких сміттєзвалищ ворог планує створити на окупованих територіях Луганської області, ще три в Донецькій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?