Операція "Декабрь". РДК готували визволення Навального — деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Операція "Декабрь". РДК готували визволення Навального — деталі

РДК

Добровольці з “Російського добровольчого корпусу” розповіли, що з початку жовтня 2023 року спільно з прихильниками з числа співробітників силових відомств РФ розробляли план з визволення Олексія Навального з виправної колонії № 6 та переправлення його до кордону з Україною.

РДК готували порятунок Навального

На кордоні з Україною, за словами РДК, Навального мали передати розвідувальній групі РДК з метою евакуації на територію України.

Реалізувати більшу частину плану мала група партизанів РДК.

Згідно з планом, Олексія Навального ми повинні були відбити біля конвою дорогою до ВК-3 в Ямало-Ненецькому окрузі силами нашої групи, а далі разом з ним негайно мали вирушити на прикордонну територію з Україною, зустрітися з розвідгрупою РДК для перетину кордону та отримання притулку, — розповідає командир загону партизанів.

Однак дата і час етапування Навального кілька разів переносилися, а в результаті його провели раптово, тому група РДК не встигла висунутися в район запланованого початку операції.

На дату загибелі Олексія Навального план був у стадії переробки під ВК-3. У РДК поділилися деякими даними та фотоматеріалами, які вони отримали під час підготовки.

Схема Виправної колонії-6 (фото: РДК)

Також співробітники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) отримали дистанційний доступ до камер відеоспостереження колонії.

Швейна дільниця (фото: РДК)

У РДК зазначили, що виклали цю інформацію з кількома цілями:

1) Пси режиму повинні знати, що Російський Добровольчий Корпус має довгі руки. Ми багато знаємо і можемо, а наші ресурси зростають з кожним днем. Багато хто з тих, хто працює в системі, поділяють наші ідеали та бачення майбутнього, а значить допомагатимуть нам самовіддано і залякати їх не вийде.

2) На жаль, ми не встигли врятувати Олексія, але сотні політв'язнів та в'язнів совісті залишаються у неволі. Ми віримо та працюємо над тим, щоб вирвати їх з лап режиму так чи інакше.

3) Можливо, ці та інші дані, які опинилися в наших руках, зможуть допомогти іншим організаціям, які ведуть боротьбу проти злочинного режиму Кремля. Ми готові до співпраці.

Фільм про РДК "Блідій молі — кінець"

Online.UA представив документальну стрічку "Блідій молі — кінець" про “Російський добровольчий корпус” (РДК).

У ній воїни-добровольці розповідають, чому вони воюють, яке їхнє ставлення до України і як вони планують перемогти у війні проти путінської Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?