Опубліковано новий супутниковий знімок знищеного "Новочеркаська" — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Опубліковано новий супутниковий знімок знищеного "Новочеркаська" — фото

"Новочеркаськ"
Джерело:  Christiaan Tribert

Новий знімок рештків великого десантного корабля Чорноморського флоту РФ "Новочеркаська" з'явився у Мережі. На ньому видно, що над судном досі йде дим.

Знищений ВДК “Новочеркаськ” димиться

З'явився новий супутниковий знімок російського великого десантного корабля "Новочеркаськ", який було підрвано українськими військовими.

Про це повідомив журналіст Крістіан Тріберт у соцмережі Х (Twitter).

На супутниковому знімку, який оприлюднив журналіст, можна побачити залишки ВДК "Новочеркаськ" після ракетного удару ЗСУ.

Судячи з фото, вони частково пішли під воду. Також над рештками корабля помітний дим.

Супутникові фото порту Феодосії

На перших супутникових знімках порту Феодосії в Криму можна побачити, що вночі 26 грудня було знищено не лише великий десантний корабель «Новочеркаськ».

Фото від Planet Labs отримав проєкт “Радіо Свобода” «Схеми». На них видно, що окрім великого десантного корабля «Новочеркаськ» внаслідок удару частково затонуло ще одне судно (на відео відмічено жовтим прямокутником).

Для порівняння використано знімок за 24 грудня.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що близько 02:30 26 грудня тактична авіація Повітряних сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ «Новочеркаськ» в районі окупованої Феодосії і знищила його.

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що після удару був сильний вибух, тому імовірність, що "Новочеркаськ" уцілів, вкрай низька. Поки невідомо, що саме було на борту - "шахеди" чи боєприпаси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?