Знищення "Новочеркаська" у Криму. Росіяни заявляють про 33 зниклих безвісти моряків та 19 поранених
Категорія
Події
Дата публікації

Знищення "Новочеркаська" у Криму. Росіяни заявляють про 33 зниклих безвісти моряків та 19 поранених

Корабль
Джерело:  online.ua

Після удару ЗСУ по десантному кораблю "Новочеркаськ" у порту тимчасово окупованої  Феодосії мінімум 19 російських моряків поранені, а 33 вважаються зниклими безвісти.

У РФ заявили про поранених та зниклих моряків після знищення “Новочеркаська”

За даними видання, в момент атаки в ніч проти 26 грудня на кораблі перебували 77 моряків. Крім зниклих безвісти, 19 моряків отримали поранення.

Псевдоголова Криму Сергій Аксьонов раніше повідомляв про одного загиблого і чотирьох поранених мирних жителів внаслідок атаки в порту.

Про те, що в момент удару на кораблі "Новочеркаськ" були моряки, раніше також повідомляло російське видання "Агентство".

Що відомо про ураження корабля "Новочеркаськ"

Близько 3 години ночі 26 грудня в районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи. Повідомлялося, що підірвали корабель нібито з іранськими боєприпасами, в порту виникла пожежа.

Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що українські захисники підірвали в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель "Новочеркаськ".

Пізніше стало відомо, що ВДК "Новочеркаськ" знищили крилатими ракетами з тактичної авіації Повітряних Сил.

На борту корабля були БПЛА Shahed, які російська армія використовує для атак на українські міста.

Міноборони Росії повідомило, що ВДК "Новочеркаськ" зазнав пошкоджень у Феодосії "під час відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет".

За твердженням російського Міноборони, "під час протиповітряного бою засобами ППО знищено два українських Су-24, які здійснювали пуск ракет". У Повітряних силах ЗСУ це спростували. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?