Орбан зустрівся з Сі Цзіньпіном щодо "створення умов для миру" в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан зустрівся з Сі Цзіньпіном щодо "створення умов для миру" в Україні

Orban Victor
Сі та Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що прибув із візитом до Пекіна. Він уже провів зустріч з очільником КНР Сі Цзіньпіном на тему війни в Україні

Головні тези:

  • Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан провів зустріч з Сі Цзіньпіном для обговорення “створення умов для миру” в Україні.
  • Орбан пропонує альтернативні шляхи врегулювання російсько-української війни та підтримує ідею зупинення вогню для прискорення мирних переговорів.
  • Угорщина активно працює у Раді ЄС на досягнення миру в Україні та вирішення викликів, що стоять перед Європейським Союзом.

Орбан продовжує “мирну місію” щодо України

Про зустріч з Сі Цзіньпіном Орбан написав у своєму X 8 липня.

Мирна місія 3.0. Пекін, — йдеться у дописі.

Також Орбан оприлюднив фото після приземлення в аеропорту столиці Китаю.

МЗС Китаю повідомило, що в Орбана запланована зустріч з очільником КНР Сі Цзіньпіном "для поглибленого спілкування з питань, що становлять взаємний інтерес".

Центральне телебачення Китаю уже повідомило про зустріч лідерів.

Сі зустрівся з Орбаном, — йдеться у дописі без подробиць.

Згодом Орбан підтвердив, що приїхав говорити про Україну.

Китай є ключовою силою в створенні умов для миру у російсько-українській війні. Ось чому я приїхав, щоб зустрітися з президентом Сі в Пекіні, лише через два місяці після його офіційного візиту до Будапешта.

Віктор Орбан

Віктор Орбан

Прем'єр-міністр Угорщини

Орбан зустрівся з диктатором Путіним

5 липня до Москви прибув з візитом прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. У Кремлі він зустрівся з нелегітимним президентом Росії Володимиром Путіним і закликав його до припинення вогню.

Під час переговорів прем'єр Угорщини заявив, що позиції Москви та Києва щодо українського врегулювання далекі одна від одної, але висловив намір продовжити роботу з вирішення кризи.

За його словами, "потрібно зробити дуже багато кроків, щоб наблизитись до завершення війни".

Однак найважливіший крок ми зробили: встановили контакт, і я працюватиму і далі в цьому напрямку. Я хотів почути й почув думку пана президента з трьох важливих питань: що він думає про наявні зараз мирні ініціативи, що він думає також про припинення вогню та мирні переговори, в якій послідовності їх можна провести, і третє, що мене цікавило, це бачення Європи після війни. Я вдячний пану президенту за відверту та чесну бесіду.

Своєю чергою російський диктатор заявив, що в Україні має встановитися не просто перемир'я чи призупинення вогню, а повне завершення конфлікту та цинічно заговорив про “повне виведення всіх військ України з Донецької, Луганської народних республік, із Запорізької та Херсонської областей”.

Орбан приїхав до Києва

2 липня до української столиці для переговорів із президентом України Володимиром Зеленським прибув прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. На зустрічі зокрема обговорювали мирний план України

Про свій візит повідомив Віктор Орбан у Facebook.

Мета угорського головування (від 1 липня Угорщина почала головувати в Раді ЄС, тобто перебрала на себе організацію роботи Ради ЄС на наступні пів року, — ред.) — сприяти вирішенню викликів, які стоять перед Європейським Союзом. Тому моя перша поїздка привела мене до Києва.

Під час переговорів також говорили про російсько-українську війну та мирний план України. Орбан наголосив, що не є противником українських планів завершення війни, але вважає їх занадто довгими в реалізації.

Тому я попросив пана президента подумати про те, чи не можна вчинити трошки інакше: зупинити вогонь, а потім вести перемовини з Росією, адже припинення вогню пришвидшило б темпи цих перемовин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?