Пентагон оголосив про "червоні лінії" у використанні F-16 Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Пентагон оголосив про "червоні лінії" у використанні F-16 Україною

F-16
Джерело:  Радіо Свобода

Речник Міноборони США Патрік Райдер назвав обмеження для українських військових у використанні американських винищувачів F-16 Україною після їхнього отримання від партнерів. 

Які обмеження США накладають на Україну у використанні F-16

Райдер зазначив, що отримання Україною F-16 надасть унікальні можливості українським військовим у повітрі, однак їхнє використання буде обмежено межами суверенної української території.

Захід бачить використання винищувачів Україною лише в межах її суверенної території, — підкреслив речник Пентагону.

Він додав, що повітряна коаліція наразі докладає всіх зусиль, аби навчити українських пілотів та техніків керування та підтримки цих літаків. У тому ж числі коаліція опікується питанням доставки винищувачів.

Що відомо про отримання Україною F-16 та результати нового “Рамштайну”

За інформацією Міноборони України, під час 20 засідання країн-партнерів України у форматі “Рамштайн” обговорювалось посилення української ППО.

Партнери запевнили в подальшому наданні більшої кількості ракет для наших систем протиповітряної оборони, — зазначили у відомстві.

Там підкреслили, що у цьому зв'язку було процитовано слова міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса.

Небо над Україною — належить українцям. Тому наше спільне завдання — забезпечити перевагу України в повітрі

У цьому контексті учасники були поінформовані, що заходи з підготовки винищувачів F-16 йдуть чітко за планом — Україна активно працює з усіма залученими країнами: США, Данією, Бельгією, Нідерландами, Румунією та іншими партнерами.

Дрони — ще одне важливе питання зустрічі. До дронової коаліції приєдналися декілька нових країн та зробили внески. Перші результати цієї коаліції — конкретні дрони, які очікують в Україні в кінці березня. Коаліція опрацьовує можливість інвестування в українських виробників дронів, — додали в Міноборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?