Підтримка України. Люксембург та Естонія оголосили про внески в ІТ-коаліцію
Категорія
Політика
Дата публікації

Підтримка України. Люксембург та Естонія оголосили про внески в ІТ-коаліцію

Міноборони України
Естонія та Люксембург

У Люксембурзі відбулося друге засідання Керівної групи ІТ-коаліції, на якій зібралися представники 11 держав-учасниць, семи спостерігачів, Європейського союзу та НАТО.

Друге засідання Керівної групи ІТ-коаліції підтримки України: що відомо

У Міноборони України зазначили, що керівники IТ-коаліції створили чотири тематичні експертні групи для обміну експертизою.

Кілька держав, зокрема Естонія та Люксембург, оголосили про подальші фінансові внески.

Під час зустрічі учасники ознайомилися зі статусом поточних закупівель і пріоритетів на 2024 рік. Працювали над дорожньою картою для планування закупівель у 2024 році та наступних роках. Ця дорожня карта дозволяє краще координувати та планувати внески учасників.

За словами заступниці глави МО Катерини Черногоренко, всі внески партнерів допомагають закривати критичні потреби українських військових та ІТ-інфраструктури. Посадовиця запросила більше держав доєднуватися до цієї ініціативи та не зупинятися у підтримці.

ІТ-коаліція є важливою частиною підтримки України, оскільки допомагає зміцнити технологічну перевагу на полі бою.

Туулі Дунетон

Туулі Дунетон

Замміністра оборони Естонії

З часу останньої зустрічі Керівної групи у лютому, нам вдалося прискорити процеси закупівель. Ми розмістили перші замовлення, та перші поставки вже в дорозі. Технології можуть змінювати гру і мати прямий вплив на операції, — підсумував директор з питань озброєння Люксембургу Гі Хоффман.

Естонія допоможе Україні зі снарядами

Естонія знайшла можливість придбати для ЗСУ снаряди і ракети на суму близько двох-трьох мільярдів євро, якщо союзники нададуть на це кошти.

Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв'ю Postimees.

Враховуючи ціни на снаряди, за оцінками видання, може йтися про приблизно один мільйон снарядів і ракет для РЗСВ "Град". Така кількість допомогла б українській армії протриматися до кінця року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?