План перемоги України. Чому він спровокував стільки дискусій
Категорія
Україна
Дата публікації

План перемоги України. Чому він спровокував стільки дискусій

Зеленський
Джерело:  Укрінформ

На переконання польського прем’єра Дональда Туска, союзники сприйняли План перемоги неоднозначно, оскільки головний його пункт стосується запрошення України до НАТО. Як відомо, ставлення партнерів Києва до цієї пропозиції наразі різниться.

Головні тези:

  • На тлі різниці у підходах партнерів до членства України в НАТО план Зеленського спровокував певні дискусії та невизначеність.
  • Прем'єр-міністр Польщі вважає, що реалістичність втілення плану Зеленського буде залежати від результатів виборів президента США.

Запрошення України до НАТО — відкрите питання

З заявою з цього приводу польський політик виступив під час конференції після засідання Євроради у Брюсселі.

За його словами, лідери різних країн ЄС по-різному оцінюють "план перемоги України". Дональд Туск також пояснив, що у союзників України різне ставлення до питання членства України в НАТО, що є першим пунктом цього плану.

На цьому тлі варто зазначити, що питання членства України в НАТО порушували вперше ще за президентства Леха Качинського, і вже тоді Варшава підтримувала відкриття перспективи членства для Києва.

І тут нічого не змінилося: у цьому питанні ми солідарні з Україною.

Дональд Туск

Дональд Туск

Прем’єр-міністр Польщі

Володимир Зеленський та генсек НАТО Марк Рютте (Фото: president.gov.ua)

План перемоги України незабаром отримає друге дихання

Як зазначає прем’єр-міністр Польщі, станом на сьогодні важко спрогнозувати, "наскільки реалістичним є план Зеленського, адже багато залежатиме від результату виборів президента США".

На цей момент ми чекаємо результатів виборів у США, ніхто цього не приховує, — підкреслив Дональд Туск.

На його переконання, потрібно готуватися до того, що стратегії, які закладені в плані Зеленського, "будуть наново оцінюватися після американських виборів".

На цьому тлі варто нагадати, що український лідер Володимир Зеленський вже встиг представити План перемоги не лише своєму американському колезі Джо Байдену, а й кандидатам у президенти США Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?