План перемоги України. Зеленський вказав на важливий нюанс
Категорія
Політика
Дата публікації

План перемоги України. Зеленський вказав на важливий нюанс

Володимир Зеленський
ЗСУ

Глава держави Володимир Зеленський розкрив важливу деталь плану перемоги України, який він має намір незабаром представити американському колезі Джо Байдену.

Головні тези:

  • Загалом згаданий документ передбачає посилення обороноздатності України.
  • Зеленський також зазначив, що не має інформації про стратегію адміністрації Байдена щодо війни РФ проти України.

Що ще стало відомо про план перемоги України

З заявою з цього приводу український лідер виступив під час спільної пресконференції з президенткою Єврокомісії у Києві.

За словами президента України, він не збирається розкривати усі деталі плану раніше, ніж обговорить його з очільником Білого дому.

У більшості своїй рішення щодо плану залежать саме від нього. Від інших союзників також, але є пункти, які залежать саме від позитивної волі і підтримки Сполучених Штатів. Дуже розраховую, що він підтримає цей план.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Окрім того, глава держави наголосив, що втілення цього плану в життя потребуватиме швидких рішень союзників України.

План розрахований на рішення, які мають статися починаючи з жовтня до грудня місяця… Тоді ми вважаємо, що план спрацює, — підкреслив Володимир Зеленський.

План перемоги України — головні моменти

За словами українського лідера, він складається з чотирьох пунктів про посилення обороноздатності України "плюс один, який нам потрібен після війни".

Журналісти також поцікавилися, що Зеленський буде робити, якщо президент Байден не підтримає такий план дій і "потрібен буде "план Б".

Ми вже в "плані Б", ми у ньому живемо і боремось. У нас ніколи не було "плану А", бо "план А" був — не допустити повномасштабного вторгнення, посилити Україну зброєю і превентивно накласти санкції на РФ, щоб вона боялась навіть думки про повномасштабне вторгнення. Тож ми вже у цьому плані, — сказав Зеленський.

Президент України також заявив, що не знайомий зі змістом стратегії адміністрації Байдена щодо російсько-української війни — таємним документом, який у Білому домі підготували на запит Конгресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?