Податкова отримала нового керівника після звільнення Верланова - рішення уряду
Категорія
Політика
Дата публікації

Податкова отримала нового керівника після звільнення Верланова - рішення уряду

Податкова отримала нового керівника після звільнення Верланова - рішення уряду
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів у середу, 29 квітня, затвердив Олексія Любченка на посаді голови Державної податкової служби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядове засідання.

Любченко вже має досвід роботи у податковій системі. Раніше він працював на посаді директора департаменту оподаткування юридичних осіб Державної податкової служби. Також протягом періоду з 2009 до 2011 років він був заступником керівника податкової.

Непідтверджені дані українських медіа говорять про потужне лобі Любченка з боку Сергія Марченка, чинного голови Міністерства фінансів. Той нібито водив нового голову податкової раніше до Офісу президента для "узгодження".

Ще 2015 року Любченко боровся за посаду очільника Державної фіскальної служби.

Нагадаємо, напередодні український уряд відсторонив від управління податковою Сергія Верланова. Причиною для того стали слабкі показники відомства під його керівництвом.

Вже 26 квітня Кабмін оголосив про початок нового конкурсу. Дедлайн подачі документів тривав лише один день.

Як повідомляв ONLINE.UA, разом з Верлановим Кабмін звільнив голову Державної митної служби Максима Нефьодова. Рішення щодо відставки ухвалили досить несподівано — ввечері та без попереднього оголошення чи обговорення.

Разом з двома топ-посадовцями відсторонені були їх заступники. Тоді прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав обіцянку призначити наступників звільнених найближчим часом. Сталося це буквально через кілька днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?