Польща посилює перевірки сільськогосподарських вантажів на кордоні з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща посилює перевірки сільськогосподарських вантажів на кордоні з Україною

Польща
Джерело:  online.ua

Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський анонсував посилення контролю й активізацію перевірок української сільськогосподарської продукції, яка експортується до Польщі.

Польща анонсувала перевірки української агропродукції

Міністерство сільського господарства і розвитку опублікувало фото Секерського під час інспекції на пункті пропуску на польсько-українському кордоні.

Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства, — наголосили у міністерстві.

Чеслав Секерський в межах перевірок відвідав пункти пропуску “Медика” і “Корчова”.

На одному з пунктів пропуску міністр зустрівся з представниками організації аграріїв “Ошукане село”, яке раніше блокувало дорогу поблизу пункту пропуску “Медика-Шегині”.

Напередодні, 3 лютого, заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак відвідав пункт пропуску на кордоні з Україною. Там він поговорив з місцевими посадовцями та скаржився на якість української продукції.

Фермери анонсували новий страйк з блокадою ПП на кордоні з Україною

Польські фермери планують з 9 лютого до 10 березня блокувати всі прикордонні переходи між Польщею та Україною.

9 лютого блокувати пункт пропуску «Захонь — Чоп» будуть і угорські фермери.

Вони виступають проти пропозиції Єврокомісії продовжити до середини 2025 року безмитний режим для експорту з України. Вона передбачає квоти на мʼясо птиці, яйця і цукор. На них введуть мита, якщо їхній експорт перевищить середньорічні обсяги імпорту за 2022 і 2023 роки.

Раніше Болгарія, Польща, Румунія, Словаччина й Угорщина вимагали від Євросоюзу ввести імпортні мита на зерно з України, на що ЄК відмовила.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?