Польські фермери планують заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Польські фермери планують заблокувати ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Державна митна служба України
вантажівка

18 квітня польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець". Рух вантажівок буде обмежений.

Що відомо про блокаду КПП "Корчова-Краківець"

За інформацією польської сторони, ймовірно планується блокування вантажів на вʼїзд в Україну в період з 09:00 год. 18 квітня по 09:00 год. 20 квітня перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець.

У Державній митній службі зазначають, що поляки планують пропускати по одній вантажівці на годину. При цьому блокада не поширюватиметься на гуманітарні та військові вантажі.

Рух пасажирського транспорту — легкових автомобілів та автобусів в обидва напрямки буде здійснюватися безперешкодно.

16 квітня польські протестувальники розблокували ПП "Долгобичув-Угринів". Наразі заблокованими залишаються два напрямки — "Рава-Руська" та "Ягодин".

Що відомо про протести польських фермерів

6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Гребенне".

23 листопада до страйків на кордоні долучилися польські фермери, які протестували на пункті пропуску "Шегині — Медика".

Польські перевізники 11 грудня припинили страйк на пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ". Митниця запрацювала у звичному режимі, пропуск вантажівок відновили в обидва боки.

18 грудня польські перевізники знову заблокували рух вантажівок на міжнародному пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

Польські перевізники, які від листопада блокували пункти пропуску на кордоні з Україною, 16 січня досягли угоди щодо "певних умов" з урядом РП та призупинили протест.

9 лютого фермери у Польщі розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

Через декілька днів польські фермери оголосили, що мають намір 20 лютого заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

22 лютого прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польська влада внесе прикордонні переходи з Україною, а також ділянки автомобільних і залізничних доріг до переліку об'єктів критичної інфраструктури. Як сказав тоді Туск, це протягом найближчих годин після ухвалення рішення дозволить прибрати перепони на польсько-українському кордоні для постачань зброї та гуманітарної допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?